Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Nagy érdeklődés a fogadás iránt Szabadka polgármesterénél

2020.09.02.

„A polgárokkal való közvetlen kommunikáció mindenképpen a város vezetésének egyik legfontosabb eleme. A polgárokkal való közvetlen kommunikáció során szeretném meghallgatni a javaslataikat, indítványaikat, kezdeményezéseiket, a Városi Közigazgatás hatáskörével kapcsolatos gondjaikat, hogy együtt jussunk el a megoldásokhoz, hozzájárulva városunk jobb működéséhez. A nép hangja rendkívül fontos, annál inkább, mivel hűen tükrözi a társadalmi állapotokat. A csapatom és én, természetesen lehetőségeink és felhatalmazásaink keretében megteszünk mindent, hogy segítsünk polgártársainknak”, jelentette ki ma Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, miután először fogadta a polgárokat, akik a beharangozásnak megfelelően minden szerdán 12.00 és 14.00 között találkozhatnak a polgármesterrel a Városháza Kék termében.

 13649_1.jpg

Kiemelte, hogy a fogadás ideje alatt a Szabadka város területén működő összes közvállalat és kommunális közvállalat igazgatója telefonközelben van és köteles jelentkezni minden, a fogadással kapcsolatos hívásra és komolyan hozzáállni az elhangzott kérdések megoldásához, majd Bakić polgármester elmondta, hogy augusztus 28-a óta, amikor közzétették a szerdai fogadással kapcsolatos tájékoztatót, több mint 30 szabadkai kért fogadást a polgármesternél.

„Ez egyértelműen sok az egy napi fogadáshoz. Ezért úgy határoztuk meg, hogy a kétórás időszakban nyolc fogadást iktatunk be. Ez a minőség érdekében tettük, nem a mennyiség a célunk. A színvonalas beszélgetéshez mintegy húsz percre van szükség. Az elkövetkező időszakban minden bizonnyal meghaladjuk majd a kétórás keretet, de az nem fog problémát okozni. Örülök az ekkora érdeklődésnek. A polgárok tehát bíznak bennem, hogy megteszek mindent a problémájuk megfelelő megoldása érdekében”, hangsúlyozta Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy a mai fogadás során a polgárok szinte minden területet érintő gondokról számoltak be, megállapítva, hogy ő és csapata az utolsó instancia, amely segíthet nekik.

„A polgárok elmondták, hogy a fogadás előtt néhány helyre fordultak segítségért, hogy néhol jó fogadtatásra leltek, másutt viszont nem voltak elégedettek az irántuk való viszonyulással. Elégedett vagyok, mert a polgárok elégedetten távoztak erről a fogadásról. Különösen nagy jelentőséget tulajdonítok a felvetések megoldásának. Személyes sikertelenségnek vélem, ha a megoldott problémák aránya 90 százalék alatt marad”, hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

13649_2.jpg