Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Interaktív táblák és projektorok öt általános iskolának

2020.09.03.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős ragja, valamint Fehérvári Márta, az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán projekt projektmenedzsere az EU támogatása a romák felzárkóztatására – A helyi önkormányzatok megerősítése a romák felzárkóztatása érdekében elnevezésű program keretében – amelyet az Európai Unió finanszírozásával a Városok és Községek Állandó Konferenciája valósít meg – ma a Đuro Salaj Általános Iskolában öt általános iskola igazgatójának nyújtották át az interaktív táblákat és a projektorokat. A projekt értéke 65.000 euró.

13651_1.jpg

Đukanović ebből az alkalomból kijelentette, hogy az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán elnevezésű projekt keretében a következő általános iskolák kaptak interaktív táblákat és projektorokat: Đuro Salaj ÁI, Matko Vuković ÁI, Széchenyi István ÁI, a bajmoki Vuk Karadžić ÁI és a csantavéri Hunyadi János ÁI. A projekt értéke 65.000 euró és az EU támogatása a romák felzárkóztatására elnevezésű program részeként valósul meg.

"A projektben szerepel Szabadka város és a civil szektor együttműködése is, így egy  projektort és interaktív táblát a Roma Edukációs Központ kap. A projekt keretében műhelymunkát szerveznek az iskolák irodalmi szakköreiben az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán témájára, elkészítik a Mozaik című újságot, és műhelymunkát szerveznek a helyi közösségekben is, valamint elkészül egy útmutató a multikulturalizmusról az iskolák számára”, mondta Đukanović.

A projekttámogatás elnyerése a romák helyzetének előmozdításával foglalkozó tanács 2016 óta folyó munkájának az eredménye: 2017-ben elfogadásra került a helyi tevékenységi terv, megalakult a mobil team és Szabadka részt vesz a Romakted programban is.

„Szabadka Város  az elkövetkező időszakban is erőteljesen támogatja a városban élő roma közösséget életkörülményeik, oktatásuk, foglalkoztatásuk és lakhatásuk előmozdítása érdekében”, üzente Ilija Đukanović.

Stevan Nikolić, a projekt asszisztense, a mobil team koordinátora a többi között hangsúlyozta, hogy az interaktív táblák és projektorok átadása a projekttel felölelt civil szektornak és általános iskoláknak az bizonyítja, hogy a szabadkai önkormányzat a roma közösségnek a felzárkóztatása érdekében nyújtott támogatás keretében  a rendszer intézményein keresztül továbbra is felelősségteljesen viszonyul a roma közösség, a roma problémák megoldása iránt.