Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka város polgármestere támogatja Vučić elnököt

2020.09.03.

A Boris Tadić Aleksandar Vučićnak címzett felhívása kapcsán Stevan Bakić, Szabadka új polgármestere támogatásáról biztosította az államelnököt: Tadić felhívása, amelyben televíziós szópárbajra hívta ki elnökünket arra ösztönzött, hogy felszólaljak ez ügyben, mert ez is csak azt a nagy tehetetlenséget bizonyítja, amit Tadić és társai már hosszú ideje tanúsítanak, és amit a választások bojkottálásával és a rejtekhelyről való támadásokkal is alátámasztanak. Ahhoz, hogy valamit prezentáljon egy televíziós szópárbajjal, eredményeket kell felmutatni, Boris Tadić és politikai elvtársai pedig nem tudnak más felmutatni, mint tönkretett vállalatokat, romokban heverő gazdaságot, darabokra hullott infrastruktúrát és nemzeti megaláztatást. Míg Aleksandar Vučić mögött látható eredmények, egyértelmű sikerek állnak és a legutóbbi választásokon a szavazók eddig nem látott mértékben támogatták.

13653_2.jpg

Az ex-elnök minden, csak nem méltó ellenfele Vučić elnöknek. Az ex-elnök és kompániája tulajdonképpen a Szerbiát sújtotta elemi csapás, míg Aleksandar Vučić elnök a legjobb dolog, ami Szerbiával az újkori történelme során történt.

Ismét felbukkant a színen a mostani koalíciós partnere, Vuk Drašković is. Ha visszatekintünk politikai közelmúltjára, a Mika Špiljak és Danica Drašković kabinetje közül saját bevallása szerint azt választotta, hogy karrierjét Mika Špiljak kabinetjében folytatja. Ez talán megfelelőképpen minősíti személyét.

A polgármesteri tisztség átvételét követően személyére tett megjegyzésekre reagálva Bakić elmondta: „Közvetlenül a kinevezésem után egy kisebb helyi csoportosulás, amely magát pártnak nevezi, felelősségre vont emlékeztetve a „Grande Aleksandre“ felkiáltásomra.

Jegyezd meg Szerbia, hogy az államfőnk még annál is sokkal nagyobb, mint ahogyan akkor neveztem, és sok ország a régióban bármit megadna, ha soraikban lenne egy Aleksandar Vučić. Ezért ezekben az időkben, amikor Szerbiára súlyos tárgyalások várnak, biztosítom a Nagy Aleksandar Vučić urat, hogy feltétel nélkül támogatom ebben a percben, amikor a legsúlyosabb támadások érik úgy külföldről, mint belföldről, amikor Szerbia nemzeti érdekeiért harcol és igyekszik mindenkivel jó és szilárd kapcsolatot kiépíteni.

Senki sem vonhatja meg tőlem a jogot, hogy szívből támogassam az elnökünk harcát abban, hogy elutasítsa Koszovó és Metóhia függetlenségét, és harcát mindazokkal, akik azért szurkolnak, hogy Szerbia ismét térdre kényszerüljön, mint az ő uralmuk alatt“.