Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Koncert a Közkórház udvarán az egészségügyi dolgozóknak és a pácienseknek

2020.09.03.

Az orvosoknak, a nővéreknek és a többi egészségügyi dolgozónak a koronavírus-járvánnyal folytatott harcuk iránti hála, és a pácienseknek a COVID-19 fertőző beteggel vívott küzdelmük támogatásaként a Szabadkai Szimfonikus Zenekar ma koncertet adott a Szabadkai Közkórház udvarában. A koncerten jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is.

13654_1.jpg

Miloš Nikolić, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója, a Városi Tanács oktatásért és kultúráért felelős tagja az egészségügyi dolgozókhoz szólva Stevan Bakić polgármester és a maga nevében köszönetet mondott a páciensek iránt a koronavírus-járvány idején nap mint nap tanúsított humanizmusukért és áldozatkészségükért.

„Mi, a művelődésben dolgozók azt gondoltuk ki, hogy köszönetet mondunk önöknek, a mai idők hőseinek. Mi pedig másként nem tudunk köszönetet mondani, csak jó és színvonalas zenével. Ezért a szép gesztusért ma szeretnék köszönetet mondani a Szabadkai Szimfonikus Zenekarnak is. Biztos vagyok benne, hogy a következő 45 percben boldoggá tesszük önöket és legalább egy pillanatra sikerül megfeledkezniük erről a bennünket sújtó bajról. Szeretnék köszönetet mondani a szólistáknak, Mirna Radulovićnak, aki az Eurovízión képviselt bennünket, Ljubomir Popović tenornak és mindenképpen Mikica Jeftić karmesternek, aki a műsort jól begyakorolta velünk”, emelte ki Miloš Nikolić.

A Közkórház egészségügyi dolgozói nevében a Szabadkai Filharmonikus Zenekarnak a lélegeztető szakrendelő vezetője, Marina Rastović köszönte meg a koncertet.

„A művészek mindig ismertek voltak arról, hogy a nehéz időkben ők jelentették köztünk a kapcsot. A zenészek fokozták a katonák harci kedvét a csata előtt, gyógyították a császárok lelkét, adtak erőt a népnek. Amatőr zenészként én is tudom, hogy a zenészi és éneklési képesség mégis isteni adomány. Köszönjük, hogy ezt az adományt felhasználva ilyen szép módon mondtak nekünk köszönetet. Van valami hasonlóság önök, zenészek, és köztünk, egészségügyi dolgozók között: nincs az a pénz és nincs az a szó, amelyek leírhatnák az önök zenéjét, a mi humánus cselekedeteinket”, hangsúlyozta Marina Rastović.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar műsorán hazai és külföldi filmzene is szerepelt.

A 14.00 órakor kezdődött koncert ideje alatt tiszteletben tartottak minden járványügyi védőintézkedést.