Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Megtartották a Séta napját

2020.09.12.

A Spartak Hegymászó Klub csatlakozott a hegymászó egyesületekhez, amelyek a sétát egészséges életmódformaként népszerűsítik.  Az idei Séta napja rendezvényt a járványügyi helyzet miatt két pályán tartották meg. Hozzávetőlegesen száz szabadkai sétált a 13 kilométer hosszú ösvényeken. Tiszteletben tartva a járvány terjedése megelőzésére vonatkozó szabályokat a rendezvény tömeges gyülekezés és közös sétára indulás nélkül zajlott. Szabadka Város az idén is támogatta a rendezvényt.

 13667_1.jpg

Nataša Aleksić, a szabadkai városi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is részt vett a rendezvényen, ezúttal kiemelte a rekreáció jelentőségét, mint a fizikai és szellemi egészség fontos tényezőjét és kifejezte azon reményét, hogy jövőre a Séta napja visszanyeri a tömeges részvételt.

A résztvevőknek térképeket kínáltak fel a gyaloglásra kijelölt útvonalakkal. Az első útvonal a Palicson lévő Víztoronytól a Tőzegig és vissza 13 kilométer teljes hosszban volt. Számos érdeklődő csatlakozott. A Szabadkai-Horgosi homokpusztában a polgárok körülbelül három órát sétáltak.

A másik útvonal, hozzávetőlegesen azonos hosszban a Palicson lévő Víztoronytól kezdődött, a vége pedig Szabadkán az Új Városházánál ért véget, elhaladván a madárles, a Szentkút és a Pionír gyár mellett.