Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A polgármester munkatársai kíséretében segélyt nyújtott át a Perc-Opp családnak

2020.09.14.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma munkatársaival segélyt nyújtott át a nyolctagú Perc-Opp családnak Gabrićon, amely azután került az érdeklődés homlokterébe, amikor a 12 éves Opp István elmesélte, hogy a Žarko Zrenjanin iskolából a tízórait haza viszi, hogy elossza a testvéreivel. A család otthonába 16 csomag érkezett, azaz mintegy 160 kilogrammnyi áru, amelynek két harmada élelmiszer, egy harmada pedig tisztálkodási eszköz. Ezen a segélyen kívül Bakić polgármester megígérte, hogy a gyermekek számára ruhaneműt, lábbelit, tanszereket és játékokat biztosít. Perc Imrének Opp Gyöngyivel van egy Levente fia, de az asszony előző házasságában született gyermekeket is a magáénak fogadta.

13670_1.jpg

„Amint értesültem a kis Sanyika és többtagú családjának a gondjairól, összehívtam a munkatársaimat és a Tržnica igazgatóját, Branislav Jokát, hogy vizsgáljuk meg, mikét segíthetnénk. Természetes, hogy először azt érzékeltünk, hogy nincs elég élelmük. Figyelmesen megvizsgáltuk szükségleteiket és 16 csomagot állítottunk össze mintegy 160 kilogramm áruval”, mondta a polgármester.

Amellett, amit ma elhoztunk, tette hozzá, összeírtuk, hogy milyen tanszerekre, ruhaneműre, lábbelire és gyermekjátékokra van szükség, de áttekintjük, hogy városként miként tudunk segíteni ennek a soktagú családnak.

„Még egy ok miatt jöttem el, hogy kifejezzem csodálatomat Perc Imre iránt, aki nagy felelősséggel és lelkiismeretesen vette át a gondoskodást Opp Gyöngyi gyermekeiről. Ez nem csak humánus cselekedet, hanem Imre azt is demonstrálta,  hogyan kell hogy eljárjon egy férfi, egy nagy ember ebben az egyébként nehéz helyzetben”, hangsúlyozta Stevan Bakić.

A család szerénységéről elegendő elmondani, hogy amikor a fiút megkérdezték, hogy van-e külön kívánsága, amit a polgármester teljesíthetne, azt mondta: „Elég ez, van minden”.

Perc Imre is, aki két kezével biztosítja a megélhetést a nyolctagú családnak, azt mondta, hogy semmi másra nincs szükségük.

„Most van mindenünk, mindent megkaptunk a polgármestertől és sok lenne még többet kérni. Harminchét éves vagyok és szégyen lenne, ha panaszkodnék és még kérnék, hogy másokat arra kérjünk, vegyenek még valamit. Ez a segítség sokat jelent a számunkra, a gyerekeknek még inkább”, mondta Perc Imre.

Az édesanya, Gyöngyi ugyancsak köszönetet mondott a polgármesternek és mindenkinek, akik segítettek, mert egy fizetésből és a gyermekpótlékból ezt nem tudta volna biztosítani a gyerekeknek.

Gyerekből pedig hat van ebben a házban. A legfiatalabb, Perc Levente mellett, aki Imrétől van, itt él még Opp István, valamint Sinka Karolina, Gábor, János és Sándor, míg a legidősebb, Sinka Klementina Bácsfeketehegyen nevelő családnál van elhelyezve.

13670_2.jpg