Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Gazdasági hírek

Megtartották a Csak a jogilag rendezett köztulajdon jó köztulajdon elnevezésű program zárókonferenciáját

2020.09.14.

A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű program zárókonferenciáját, amelyben Szabadka Város partnere Zenta község volt, ma tartották meg Zentán. A projekt értéke 240.095 euró és az Európai Unió Exchange 5 elnevezésű programjából finanszírozták.
A projekt megvalósításához az Európai Unió térítésmentesen több mint 180.000 eurót hagyott jóvá. Az összeg fennmaradt részét Szabadka és Zenta városi, illetve községi közigazgatása biztosította.
A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon projekt menedzsere, Zagorka Panić kiemelte, hogy a lényeg jó gazda módjára viszonyulni a városi, illetve a községi vagyonhoz.
„Jelentős előrelépés történt Szabadkán, hiszen a 250 jogellenesen fennálló középület közül az 50 saját eszközökből törvényesített létesítmény mellett ezzel a projekttel további 88 létesítményt törvényesítettünk”, mondta Zagorka Panić, Szabadka Város polgármesteri tanácsosa, a projekt menedzsere.
Zenta Község elnöke, Czegledi Rudolf elmondta, hogy a 7.000 törvénytelen létesítményből a község mintegy 1.800-zal rendelkezik.
„669 létesítményt sikerült nyilvántartásba vennünk és rendeznünk. Az épületek mellett vannak itt utak, járdák, különböző csatornák is. Úgy véljük, hogy ez a község számára nagyon fontos feladat, mert azzal, amit nyilvántartásba vettünk, jogilag rendelkezhetünk, pályázhatunk, adományozókat kereshetünk, tehát nagyobb lehet a költségvetési bevételünk”, mondta Czegledi Rudolf.
A projekt az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg, együttműködve a Városok és Községek Állandó Konferenciájával. A program 48 önkormányzatot ölelt fel.