Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Filmharmónia a város főterén

2020.09.16.

A város főterén a szabadkaiak szeptember 19-én, 20-án és 21-én megtekinthetik Charlie Chaplin kultikus filmjeit, a Kutyaéletet és A kölyköt a Zágrábi Filharmónia nagyegyüttesének élőzenés kíséretében. A három este folyamán Krešimir Batinić vezényletével 60 filharmónia-tag lép fel.  A Filmharmónia című programmal emlékeznek meg a filmművészet halhatatlan alakja, Charlie Chaplin születésének 130. évfordulójáról.

Miloš Nikolić, a Városi Tanács oktatásért és kultúráért felelős tagja az egyedülálló művészeti látványosság bejelentésekor kiemelte, hogy a film és a zene összekapcsolásával a szabadkai közönség előtt megelevenedik minden idők legnagyobb komikusa életművének egy darabja.

13677_1.jpg

„Ez azt jelzi, hogy az új városvezetés, Stevan Bakić polgármesterrel az élen egészen biztosan támogatni fogja az ilyen nagy művelődési eseményeket, mert az Szabadka identitásának a része”, emelte ki Miloš Nikolić.

A minden este 20 órakor kezdődő program ingyenes, mondta Miloš Nikolić és meghívta a polgárokat, hogy élvezettel vegyenek részt ezen a nem mindennapi szabadtéri eseményen az összes intézkedés betartásával, maszkviseléssel és távolságtartással együtt.

A Filmharmónia projektet az INTERREG IPA Horvátország-Szerbia 2014 – 2020 Határon Átnyúló Együttműködési Program társfinanszírozásával eddig három városban rendezték meg: Újvidéken, Újlakon és Vukováron.  A rendezvény megkoronázását jelenti a szabadkai program. A Zágrábi Filharmónia projektpartnere Újvidék Zenei Ifjúsága.

Milan Radulović, az Újvidék Zenei Ifjúságának a képviselője elmondta, hogy Szabadkát nem véletlenül választották ki a projekt csúcspontjául.

„Szabadka olyan város, amely kulturális eredményeivel, az ebből a közösségből származó művészekkel, számos intézményével és az olyan filmfesztivállal, mint az Európai Filmek Palicsi Fesztiválja megérdemelten került be azon városok sorába, amelyek láthatnak egy ilyen projektet.  

Rossz idő esetén a programot a Városháza Dísztermébe helyezik át.