Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Szerb Sportszövetség képviselői számára

2020.09.17.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városháza Zöld termében fogadták a Szerb Sportszövetség képviselőit, Davor Štefanek elnököt, Goran Marinković főtitkárt és professzor Nenad Đurđević jogi tanácsost. A találkozón jelen voltSreten Damnjanović a Spartacus Birkózó Klub igazgatója és Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára. A fogadásra annak a megbeszélésnek a kapcsán került sor, amelyet ma tartottak a Városháza Kék termében 13 területi sportszövetség képviselőinek a részvételével.

13680_1.jpg

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere elmondta, hogy nagy örömére szolgál, amiért Szabadka Város nevében köszöntheti a Szerb Sportszövetség vitanapjának a résztvevőit. Kiemelte, hogy a szabadkaiak büszkék polgártársukra, Davor Štefanek olimpiai bajnokra, aki a nemzeti sportszövetség elnöki tisztjét tölti be.

13680_2.jpg

„Ez a város sok kimagasló sportolót nevelt ki. Sok jelenlegi és majdani szabadkai bajnokot gyűjt ma maga köré a Szabadkai Sportszövetség, amelyet munkatársaival együtt eredményesen vezet Dejan Vuković főtitkár. A csaknem 150 sportklubot, egyesületet és szövetséget tömörítő szabadkai ernyőszervezet Szerbiában a legtevékenyebbek közé tartozik, s büszke azokra a hagyományokra, amelyek a jelenlegi formában 1961-ben vették kezdetüket”, hangsúlyozta Stevan Bakić.

Szabadka Város az utóbbi években, mint azt kiemelte, kitűnő együttműködést alakított ki mind a nemzeti, mind pedig a helyi szövetséggel, amelyet a jövőben is ápolni fog.

„Sokat fektettünk a sport-infrastruktúrába, s ezen a téren hathatós támogatást kaptunk a Köztársaságtól és a tartománytól. Hiszem, hogy együttesen még számos projektet valósítunk meg a sport érdekében”, mondta Stevan Bakić.

13680_3.jpg

Minden vendégnek, a vita résztvevőinek Bakić polgármester eredményes munkát és kellemes itt-tartózkodást kívánt.

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke emlékeztetett rá, hogy mindig is a sportok városa volt, s hogy a sportnak Szabadkán több mint egy évszázados hagyományai vannak.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Szerb Sportszövetség élén épp szabadkaiak állnak. Szabadka megérdemli ezt, s a legpozitívabb értelemben ebből biztosan profitálni fog. Ezt bizonyította az előző három év is, amióta ők vezetik a Szerb Sportszövetséget”, emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Davor Štefanek, a Szerb Sportszövetség elnöke köszönetet mondott Stevan Bakićnak, az újonnan megválasztott polgármesternek és a szabadkai vezetőségnek, s reményének adott hangot, hogy a jó együttműködés folytatódik majd a sport szabadkai színvonalának a növelése érdekében.

„Három évvel ezelőtt ért az a megtiszteltetés, hogy vezethetem a Szerb Sportszövetséget. Úgy gondolom, hogy ezt munkatársaimmal együtt jól végzem, s megígérhetem, hogy folytatjuk a jó együttműködést, hogy ilyen vitanapokat szervezünk, kis sportvásárokat, ahogyan ezt az idén tettük Szabadkán, amely mindig jó házigazdának bizonyult”, mondta Davor Štefanek.