Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a palicsi SPA Központ és Aqua-park építési munkálatait

2020.09.24.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma megtekintette a palicsi SPA Központ és Aqua-park építési munkálatait. Bakić polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy a két ütemben megépülő beruházás megvalósítására a Szerb Köztársaság Kormánya, a tartományi Kormány és Szabadka Város egymilliárd 111 millió dinárt biztosított, s hogy a koronavírus-járvány miatt meghosszabbították a munkálatok befejezésének határidejét, s hogy a városunk számára rendkívül jelentős létesítményt 2021 márciusának végéig kellene befejezni.

13698_1.jpg 

Emlékeztetett rá, hogy a SPA Központ és Aqua-park alapkövét a palicsi Férfi strand területén 2018. december 15-én helyezték le, majd Bakić polgármester elmondta, hogy az első ütemmel elkészültek, a második, befejező ütem munkálatai pedig idén márciusban kezdődtek. Az eredeti tervek szerint a második ütemet 250 nap alatt, 2020 végéig kellett volna befejezni.

„A koronavírus-járvány és annak következményei miatt a kivitelezők konzorciuma a belgrádi Aleks Engeneering & Construction-nel az élén gyakran 50 százalékos kapacitással dolgozott, s ezért a SPA Központ és Aqua-park befejezési határidejét 110 nappal meghosszabbították, azaz 2021 március elejéig”, emelte ki Bakić polgármester.

A projekt megvalósításával és a palicsi termálvizek természetes forrásának a kiaknázásával párhuzamosan fog fejlődni a gyógyfürdői és a kongresszusi turizmus is, hangsúlyozta Bakić polgármester, hozzátéve, hogy mindez kihatással lesz a gazdasági-pénzügyi környezetre, amely számos hazai és külföldi befektetőt ösztönöz majd arra, hogy tőkéjét épp Palicson fektesse be.

13698_2.jpg

„Kihasználnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a szerb Kormánynak és a tartományi Kormánynak a Szabadka város számára rendkívül jelentős beruházáshoz nyújtott hatalmas segítségért. Ugyancsak köszönetet mondanék a kivitelezői konzorciumnak a szerződéses kötelezettségek tiszteletben tartásáért és a munkálatok minőségéért, valamint önöknek, a sajtó tisztelt képviselőinek a beruházás megvalósítása iránt tanúsított nagy érdeklődésért”, mondta Stevan Bakić.

Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója emlékeztetett rá, hogy a létesítményt 4,4 hektáros területen építik, s hogy a 28,5 ezer négyzetméteres szabadtéri területen öt medence épül, amelyek közül legalább egy termálvizes lesz, az épületrészben pedig – mintegy 3.000 négyzetméteren – öt medence épül és ott alakítják ki a spa tartalmakat.

„A komplexum maximális befogadóképessége 2.500 látogató, azzal, hogy a zárt részben egyidejűleg legfeljebb 500-an tartózkodhatnak, míg a szabadban egyidejűleg 2.000 látogató kapcsolódhat ki", mondta Daraboš.

A többi idei palicsi beruházásról szólva elmondta, hogy a Palics Park az ágazati minisztériumtól biztosította az anyagiakat a Kalandpark megépítésére, amely a homokos strandon gazdagítja majd a kínálatot, továbbá két nyilvános mosdó felújításához, a Kisvendéglőnél és a homokos strandon.

13698_3.jpg