Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődött az útburkolat felújítása a II. Központ Helyi Közösségben

2020.09.30.

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója ma megtekintette a II. Központ Helyi Közösség területén, a Zsinagóga téren, a Jakab és Komor téren, a Petőfi Sándor és a Széchenyi István utcákban az útburkolat felújításán zajló munkálatokat. Mintegy 7.000 négyzetméternyi úttestet aszfaltoznak, a munkálatok 17 millió dinárba kerülnek, a pénzt a város költségvetéséből biztosítják.

13706_1.jpg

Radivojević megállapította, hogy ezekben az utcákban a burkolat nagyon rossz állapotban volt. Ott található a Zsinagóga, a város egyik jelképe, jelentős turisztikai célállomás, amelyet tavaly mintegy 20.000-en látogattak meg, s emiatt is kell rendezni ezeket az utcákat.

„Másfelől itt van a tejpiac és a Svetozar Marković Gimnázium is, amelynek mintegy 870 tanulója van, s ezért el kell végeznünk ezeket a munkálatokat. Az aszfaltozás után felfestjük az útburkolati jeleket. A Gimnáziumnál levő szigeten az eddigi 22 helyett 34 parkolóhelyet alakítunk ki. A munkálatok ideje alatt a forgalmat úgy szabályozzuk, hogy minden lakó használhassa az ingatlanát. A munkálatok után az útburkolati jelek is a helyükre kerülnek”, hangsúlyozta Predrag Radivojević.

Ebben a hónapban, mondta Radivojević, befejeztük a járda felújítását a Rudich- és a Matko Vuković utcában is.

„A Rudić utcai járda a számos közmű lehelyezése után rossz állapotban volt. A régi aszfaltréteget teljesen eltávolítottuk és új réteget kapott a járda. A Matko Vuković utcában is nagyon rossz állapotban volt a járda. Ebben az utcában mindkét oldal teljesen új aszfaltréteget kapott. A két utcában összesen háromezer négyzetméternyi járda lett felújítva. A beruházáshoz szükséges hárommillió dinárt ugyancsak Szabadka Város biztosította”, mondta Predrag Radivojević.

Szavai szerint ezek után a Strossmayer utcai járda kerül sorra a Városháza oldalán, ahol a tervek szerint 230 méter hosszan rendezik a járdát és a kerékpárutat.

„Ez után tervezzük megépíteni a kerékpárutat Sándortól a Közkórházig, 1,3 km hosszan, a végére pedig marad a korábbi Gorenje utca, amely összeköti a Sétaerdő HK-et és a Sugárutat a Kelebiai úttal, mégpedig mintegy 700 m hosszan”, jelentette be Predrag Radivojević.

Vukoslav Vukoslavović, a Vojput cég műszaki igazgatója  köszönetet mondott a polgároknak és az intézményeknek a megértésükért, valamint az önkormányzatnak, amely lehetősé tette, hogy a munkálatokat minél színvonalasabban végezhessék el.

„Nem egyszerű kihelyezni a forgalmat a város központjából, de sikerül. A munkálatokkal a következő hét közepéig készülünk el”, mondta Vukoslavović.

13706_2.jpg