Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megünnepelték a Kórház napját

2020.10.01.

„A Kórház napjának megünneplése alkalom arra, hogy a jelentős évfordulóhoz kapcsolódó jókívánságok mellett Szabadka Város és a magam nevében köszönetet mondjak a Kórház egészségügyi és nem egészségügyi dolgozóinak mindazért, amit tettek és amit még mindig tesznek a koronavírus elleni küzdelem idején, kockáztatva saját életüket azért, hogy megmentsék mások életét”, nyilatkozta ma Stevan Bakić, Szabadka polgármestere október 1-je, a Kórház napjának a megünneplése alkalmából.

13709_1.jpg

A szabadkai Közkórház megalakítása 179. évfordulójának megünneplése, hangsúlyozta, lehetőség annak ismertetésére, hogy 2017 januárjától 2020 augusztusának végéig a három hatalmi szint a gyógyászati felszerelésre több mint 200 millió dinárt fordított.

„A Közkórházban 2018 januárjának közepén megnyílt az angio terem, amelynek felszerelésére több mint 70 millió dinárt fordítottak. A radiológiai osztályon 2019 februárjának elején működésbe helyezték a legújabb generációs szkennert, amely mintegy 45 millió dinárba került, idén februárban pedig megnyílt a Mesterséges Megtermékenyítő Központ, amelyre több mint egy évtizedet vártunk. Erre a beruházásra 300.000 eurót fordítottak”, emlékeztetett rá Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy a szerb Kormány, a tartományi Kormány és Szabadka Város a jövőben is biztosít pénzt a korszerű gyógyászati felszerelés beszerzésére, ami a színvonalas munka egyik előfeltétele, majd  a polgármester elmondta, hogy rövidesen megkezdődik a Közkórház felújítási projektjének a megvalósítása, amelyre a Szerb Köztársaság Kormányának Közbefektetési Irodája biztosította az anyagiakat.

„Kérem, hogy ne hallgassanak azokra, akik sajnos a Közkórházra valamilyen zsákmányként, vagy valakinek az örökségeként tekintenek. A Közkórház nagyon fontos, stratégiai intézmény, amelyben a szakma áll az első helyen. A Közkórház vezetőségének és kollektívájának az egységen és az egymás közti viszonyok javításán kell munkálkodnia”, üzente Bakić polgármester.

A Közkórház egészségügyi és nem egészségügyi dolgozóinak azt kívánta, hogy továbbra is szakszerűen, elkötelezetten, szorgalmasan és hatékonyan dolgozzanak, hogy a polgároknak minél színvonalasabb egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak, s hogy az egyes vizsgálatok várólistáit a minimálisra csökkentsék, s hogy jó egészségben még hosszú-hosszú ideig ünnepeljék a szabadkai Közkórház megalapításának évfordulóját.

Dr. Slobodan Puškar, a szabadkai Közkórház igazgatója kiemelte, hogy a rendelkezésre álló tények és statisztikai adatok alapján a Közkórház kollektívája a koronavírus-járvány ideje alatt a legmagasabb osztályzattal vizsgázott azon a vizsgán, amely a legnehezebb volt a szabadkai Közkórház fennállása óta.

13709_2.jpg

Szavai szerint az előző három és fél évben a szabadkai Közkórházba adományok, közvetlen és közvetett beruházások útján több mint 350 millió dinárt fektettek be.

„Büszkék vagyunk rá, hogy bizonyítottuk, jó helyre került a pénz. Csökkentettük a várólistákat, amelyekkel figyelemmel kísérhetjük a beszerzett felszerelések használatát és kihasználtságát”, mondta Slobodan Puškar.

A Kórház-napi ünnepség Bože pravde himnusszal vette kezdetét.

 13709_3.jpg