Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Véget ért a gyermekhét

2020.10.11.

Ma véget ért a gyermekhét. A hagyományos rendezvényt nagy költőnk, Jovan Jovanović Zmajd Jóbarát című versének „A megosztott boldogság kétszer nagyobb” sora ihlette.  A gyermekhét október 5-én kezdődött, a mai zárónapon pedig Stevan Bakić, Szabadka polgármestere fogadott a Városházán mintegy negyven szabadkai általános iskolást. A polgármester először a Városháza Dísztermében röviden ismertette vendégeit a helyi intézmények munkájával, majd pedig a gyermekek héliummal töltött léggömbökre írták fel kívánságaikat és közösen bocsátották fel őket a Kék szökőkút előtti térről.

13734_1.jpg

Bakić polgármester a diákokhoz, tanítóikhoz és tanáraikhoz szólva a Városháza Dísztermének előcsarnokában kiemelte, hogy Szabadkán a gyermekhét számos, az oktatással, művészetekkel, sporttal, környezetvédelemmel és az inklúzióval kapcsolatos tematikus tevékenység jegyében zajlott.

13734_2.jpg

„A Szerb Köztársaság Kormánya, emlékeztetnék rá, a 2020-as évet a szolidaritás és az együttműködés évévé nyilvánította. Minden tevékenység azokra a gyermekekre irányult, akiknek szükségük van a szolidaritásra, ezért is volt a gyermekhét jelmondata A megosztott boldogság kétszer nagyobb. Remélem, hogy ebből a jelmondatból levontatok bizonyos tanulságokat, megértettétek, hogy ez a jelmondat életbölcsesség és a jövőre szóló tanulság is egyben. Noha kicsik vagytok, remélem, hogy felfogjátok a ti felelősségeteket is, különösen idén, amely rendkívül nehéz, nem csak Szabadka és Szerbia, hanem az egész emberiség számára is. Tanítóitoknak, tanáraitoknak segítenetek kell, hogy végrehajtsák a koronavírussal kapcsolatos védőintézkedéseket. Mi idősebbek pedig megmutattuk, hogy igazi iskolatársakként támaszkodtunk egymásra s hogy nem estünk kétségbe, hanem leküzdöttük a vírust, hogy nektek lehetővé tegyük a barátkozást, s hogy egymás mellett lehessetek a tantermekben”, hangsúlyozta Bakić polgármester.

13734_3.jpg

A gyermekeknek sok sikert kívánt és boldogságot kívánt a felnőtté váláshoz és tanulmányaikhoz, hogy élvezzék ifjúságukat, hogy tanuljanak s hogy egy nap sikeresek legyenek munkájukban, majd pedig meghívta őket, hogy tekintsék meg együtt a Városháza Dísztermét, amelyben a képviselő-testületi üléseket tartják, s hogy mint mondta, lássák milyen körülmények között működik Szabadka Város Képviselő-testülete és a hozzá tartozó tevékenységek.

13734_4.jpg

A szabadkai általános iskolai tanulóknak a gyermekhét zárása alkalmából tartott fogadásán a Városházán jelen volt Miloš Nikolić, a Városi Tanács oktatásért és művelődésért felelős tagja, valamint Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára is.

13734_5.jpg