Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

A Központ I. Gerontológiai Klub volt a klubközi bridzsbajnokság házigazdája

2020.10.26.

Százhúsz legidősebb polgártársunk, a szabadkai Gerontológiai Központ gerontológiai klubjainak és otthonainak felhasználója ma az összes ajánlott egészségügyi óvintézkedés betartása mellett bridzsbajnokságon vett részt. A Központ I. Gerontológiai Klub Petar Drapšin 3. alatti épületében megtartott klubközi bridzsbajnokságon mind a tíz gerontológiai klub és mindhárom otthon csapata részt vett, a versenyt pedig a ZOOM alkalmazás segítségével lehetett figyelemmel kísérni.

13757_1.jpg

Dr. Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója ebből az alkalomból kijelentette, hogy a Napsugaras Ősz elnevezésű rendezvénysorozat keretében idén a 20. bridzsbajnokságot a Gerontológiai Központnak juttatott adományoknak és eszközöknek köszönhetően lehetett megszervezni.  

„Módot találtunk arra, hogy barátkozzunk, hogy egybegyűjtsünk 120 versenyzőt, miközben tiszteletben tartottunk minden járványügyi óvintézkedést. Mindenki egy helyen van, figyelemmel kísérjük a történéseket és türelmetlenül várjuk a győzteseket. Nem volt más mód, hogy együtt lehessünk, de lehetőségként fel sem merült, hogy ne legyünk együtt. Folytatjuk ezeket az aktivitásokat, s minden elkövetkező versenyt hasonló módon szervezünk meg”, emelte ki Nenad Ivanišević.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város támogatja a gerontológiai klubok összes tevékenységét, s hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat a jövőben is ezt a gyakorlatot fogja követni.

„Örülök annak, hogy októberben, amelyet legidősebb polgártársainknak szentelünk, a Gerontológiai Központban módot találtak arra, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben szükséges intézkedések betartása mellett bekapcsolják a klubok tagjait és az otthonok lakóit minden fontosabb társadalmi tevékenységbe. Ma ez a bridzsbajnokság, az elkövetkező napokban ez az éneklés, a tánc, vagy más egyéb aktivitás lesz.  Az önkormányzat képviselőinek a jelenléte jelzi, hogy Szabadka Város a jövőben is támogatja a szociális-védelmi intézményeket tevékenységeik megvalósításában”, hangsúlyozta Đukanović.

A legtöbb pontot elérő győztes serleget kap, a legjobb versenyzőknek járó elismeréseket Nataša Aleksić, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja nyújtja át.

„Örülök neki, hogy legidősebb polgártársainkat nem kerítették teljesen hatalmukba a közösségi hálózatok, s hogy a bridzs továbbra is népszerű.  Az itt összegyűlt versenyzőknek nem lesz könnyű, de biztos vagyok benne, hogy mindannyian jól érzik majd magukat”, mondta Nataša Aleksić.

13757_2.jpg