Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás az EmArt Képzőművészeti Műhely tanulói számára

2020.11.04.

Miloš Nikolić, a Városi Tanács oktatásért és művelődésért felelős tagja ma a Városháza Média Központjában fogadta a szabadkai EmArt Képzőművészeti Műhely nyolc tanulóját, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a Japánban és Franciaországban megrendezett képzőművészeti pályázatokon, s átnyújtotta nekik a megszerzett érmeket és serlegeket.

 13763_1.jpg

Tokióban, a gyermekművészetek 50. nemzetközi kiállításán, amelyre a pályázatot 2019-ben írták ki, az eredményeket pedig 2020 májusában tették közzé, az EmArt Képzőművészeti Műhely tanulói hat érmet érdemeltek ki, két aranyat, három ezüstöt és egy bronzot.  Japán külügyminiszterének aranyérmét Köteles Anna nyerte, aranyérmet érdemelt ki Csepela Kiara, ezüstérmet kapott Makai Kitti, Csáki Sebők Tiana és Aleksa Mrđanov, bronzérmet pedig Iva Maric szerzett.

A franciaországi 4. nemzetközi biennálén az EmArt Képzőművészeti Műhely tanulói úgyszintén rendkívül sikeresek voltak. Jana Milanović első helyezést ért el és serleget kapott, a harmadik helyért járó serleget pedig Teodora Resanović vette át.

Stevan Bakić szabadkai polgármester és a maga nevében Miloš Nikolić köszöntötte a díjazott tanulókat és gratulált nekik a Japánban és Franciaországban megrendezett nemzetközi pályázatokon elért sikereikhez.

Nikolić emlékeztetett rá, hogy az EmArt Képzőművészeti Műhely, amelyben az összes díjazott alkotás létrejött, idén ünnepelte 18. születésnapját, s kiemelte, hogy jó időben érkeztek a nagyon tehetséges polgártársainknak odaítélt elismerések.  

„A Tokióban kiírt nemzetközi képzőművészeti pályázatra több mint 79.000 alkotást küldtek be. Fiatal képzőművészeink színvonala és tehetsége döntőnek bizonyult, s ennek köszönhetően érdemeltek ki két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet. A mai fogadás bizonyítja elszántságunkat, hogy a hazai vagy nemzetközi versenyeken és pályázatokon sikeres fiatal polgártársainknak is külön figyelmet szenteljünk, kifejezésre juttassuk hálánkat és sok sikert kívánjunk nekik további alkotói munkásságukhoz. Szabadka Város a jövőben is támogatni fogja és pénzt fektet az oktatásba és a művelődésbe, mert ez két rendkívül fontos terület társadalmunk egészének a fejlődése szempontjából”, hangsúlyozta Miloš Nikolić.

A díjazott gyermekek, szüleik és a maga nevében Martinek Grubanov Emília, az EmArt Képzőművészeti Műhely vezetője, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, kiemelve, hogy örül, amiért a díjazott gyermekek sikerét ilyen ünnepélyesen, a Városházán is méltányolják. 

„A Képzőművészeti Műhely mentoraként nagyon büszke vagyok tanulóimra, mostani és eddigi sikereikre, hiszen  azokból igen sok volt az elmúlt 18 esztendőben, a díjak pedig a világ több mint 30 országából érkeztek hozzánk. A mai fogadás is azt bizonyítja, hogy értékelik az igyekezetet és a kitartást. Ez nagy motivációt jelent további munkánkhoz. Szeretnék köszönetet mondani Stevan Bakićnak, Szabadka polgármesterének és Miloš Nikolićnak, a Városi Tanács tagjának a támogatásért és a Városházán megtartott fogadásért, amelynek keretében a díjazott gyermekeknek átnyújtották ezeket a rangos elismeréseket”, mondta Martinek Grubanov Emília.

13763_2.jpg