Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester: Szégyenletes támadások az elnök ellen

2020.11.08.

Azokban a napokban, amikor Szerbia Vučić elnök vezetésével a legjobb módon küzd a koronavírus-járvány ellen, nem csak a régióban, hanem a tágabb európai térségben is újból felemelték fejüket a különböző bukott politikusok, önjelölt elemzők és az álelit képviselői, hogy támadják az államot. Ezt a nevetséges, de nagyon veszélyes társaságot politikai színterünk szomorú bohóca, Sergej Trifunović vezeti. Amíg Vučić elnök komoly államügyekkel és Szerbia megmaradásának gondjaival foglalkozik ezekben a nehéz időkben, az unatkozó és minden szinten vesztes Trifunović a legrosszabb sértéseket intézi az elnök ellen a közösségi hálókon keresztül, ahol még beképzelheti saját nagyságát.  Minden politikus és közszereplő kötelessége ebben az országban, hogy elítélje azokat, akik az államelnök halálát kívánják, vagy azokat a példátlan sértéseket, amelyeket Trifunović Őszentsége Iriej pátriárkához intézett.

13770_1.jpg

Ő és az álelit többi képviselője sok mindent mondott az USA közelmúltban lezajlott elnökválasztásáról is. Mindazok, akiknek soha sem állt a szívéhez közel Szerbia érdeke és felemelkedése, kórusban kezdtek sértéseket intézni államuk elnökéhez és ujjongani egy másik ország választási eredményei kapcsán. Szerbia polgárainak tudniuk kell, hogy Vučić elnök nem udvarolt sem Donald Trump, sem Barack Obama adminisztrációjának, sem bármelyik korábbinak, és nem fog udvarolni azoknak a személyiségeknek sem, akik az elkövetkező években lesznek hatalmon az Amerikai Egyesült Államokban. Amit Vučić elnök valóban tett és tenni fog, az az, hogy Szerbia pozíciójának a javítására törekedjen az egyik legnagyobb világhatalom politikájában. Felelős politikájával sikerült megváltoztatnia a helyzetet a kétoldalú kapcsolatokban, s a legkedvezőbb megállapodást elérnie, amelyet Szerbia valaha is megkötött az USA-val.  Mindezt Vučić elnök Szerbia megalázása, az amerikai elnök személyének való behízelgés nélkül érte el. Soha nem titkolta véleményét, hogy az USA polgárainak mely választása lenne jobb Szerbia számára, így az új amerikai vezetőnek, Bidennek való „benyaliskodásról” szóló mesék így csupán azoknak a rosszindulatú képzelgése, akik magukból indulnak ki, amikor a nemzetközi kapcsolatokról gondolkodnak.

Szerbia egyik jelentős városának a képviselőjeként büszke vagyok arra, hogy olyan elnökünk és vezetőnk van, akit nem egyéni óhajai és érzelmei vezérelnek, hanem mindig országunk érdekeit tartja szem előtt, ugyanakkor fenntartja személyes integritását és méltóságát, hogy kifejezésre juttassa véleményét. Ezért nem győzhetik le azok, akik számára az erkölcs és a tisztesség, ahogyan azt Vučić elnök mondja, ”ismeretlen kategória”, s nem marad nekik más, mint a sértegetés. A tisztességtudó és többségi Szerbia soha sem fog hallgatni az ilyen támadások kapcsán, s mindig fel fogjuk emelni a szavunkat azok ellen, akik ártanak országunknak és hamisan vádolják elnökünket.

                                                                                  Stevan Bakić
                                                                            Szabadka polgármestere