Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Čedomir Božić tartományi titkár látogatása egy békovai gazdaságban

2020.11.19.

Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár látogatást tett a Szabadka melletti Békován és megtekintette a Soković család gazdaságát.

13786_1.jpg

A Soković család sertéstenyésztéssel foglalkozik és mintegy 12 hektárnyi területen termeszt takarmányt, ami az árpa aratása után vetett kukoricával együtt kielégíti a gazdaságban nevelt állatok igényeit. Ez a családi birtok példaként szolgálhat mások előtt, ugyanis kiváló eredményeket ér el a minőségi takarmány előállításában, az idén pedig 1,2 millió dinárt nyertek a tartományi titkárságtól öntözőrendszer létesítésére és műszaki berendezések vásárlására, amivel jobb feltételeket biztosíthatnak a sertések tenyésztésében.

Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár szavai szerint ezek a gazdaságok azt a jó gyakorlatot példázzák, amikor az állattenyésztés mellett növénytermesztéssel is foglalkoznak. A pénzt a lehető legjobb módon fektettük be, ami mindenképpen jó alapul szolgál a mezőgazdaság fejlesztéséhez és a termelés növeléséhez – szögezte le Božić és hozzátette, hogy a tartományi titkárság jövőre is folytatja az állatfarmok fejlesztésének támogatását új programok indításával, és célja, hogy minden földművesnek segítséget nyújtson.

Dragutin Soković megköszönte a tartományi titkárnak a támogatást és felszólította a földműveseket a tervszerű gazdálkodásra, hangsúlyozva, hogy a hozamok növelésével emelkedik a GDP is, annak növekedésével pedig több támogatásra lesz lehetőség.

Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja megdicsérte a két hatalmi szint közötti eddigi együttműködést és rámutatott, milyen fontos a támogatások ezen formája a szabadkai mezőgazdászok számára.

13786_2.jpg