Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

8000 darab maszkot biztosít Magyarország Kormánya a szabadkai önkormányzat dolgozóinak

2020.11.23.

Magyarország Kormánya 8000 darab védőmaszkot adományozott Szabadka város önkormányzatának dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnökének közbenjárására.

13794_1.jpg

Mint az ismeretes, az önkormányzat minden hivatala rendes munkarendben működik és az alkalmazottak a munkahelyükön végzik munkaköri feladataikat a közigazgatás zavartalan ellátása és a lakosság igényeinek naprakész kielégítése érdekében.

Az országban uralkodó járványhelyzet azonban számos óvintézkedés bevezetését és szigorú ellenőrzését követeli meg, melyek be nem tartása beláthatatlan következményekkel járna.

A vírus terjedésének megfékezését célzó intézkedések egyike a védőmaszkok viselése a munkahelyen, ami nélkülözhetetlen feltétel, ha több ember dolgozik együtt, illetve ügyfeleket fogad.

A magunk és embertársaink iránti felelősség ebben az egészségügyi veszélyhelyzetben óriási, ezért hálásan köszönjük Magyarország Kormányának, hogy a segítségünkre sietett, hozzájárulva ezzel a helyhatósági szervek feladatainak folyamatos ellátásához.

A szállítmány a Szabadkai Egyházmegye Caritas szervezetének közvetítésével jutott el hozzánk, akiknek szintén köszönjük a közreműködést.

Ez az esemény ékes példája a kölcsönös együttműködésnek és az olyan helyzeteknek, amikor a civil szervezet segíti ki az önkormányzatot.

Ahogyan arról a nyilvánosságot tájékoztattuk, októberben dr. Pásztor Bálint elnök megbeszélést tartott a Caritas szabadkai szervezetének képviselőivel, melyen az együttműködésről és a támogatásról tárgyaltak. A mai napon az együttműködés és a támogatás a szervezet részéről valósult meg, közbenjárásukkal érkezhetett meg ugyanis ez az adomány.

A Caritas képviselői ma 12.00 órakor adták át a küldeményt.

 13794_2.jpg

                                                                           a Képviselő-testületi ügyek szolgálata