Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának parancsa

2020.11.23.

Szabadka Város Válságkezelő Törzskara a ma megtartott 18. rendkívüli ülésén parancsot hozott, amellyel elrendeli, hogy Zárt térben, illetve azokban a helyzetekben, amikor két személy között nem tartható be az előírt távolságtartás, szabadtéren is kötelező a védőfelszerelés (védőmaszk) viselése. A parancs, amit a válságkezelő törzskar parancsnoka, Stevan Bakić polgármester írt alá, előírja, hogy a Szerb Kormány rendelete (az SZK Hivatalos Közlönyének 141/2020 száma) szerint 2020. november 24-étől 2020. december 3-ával bezárólag a vendéglátó-ipari létesítmények (éttermek, kávézók, bárok, klubok stb.), bevásárlóközpontok, színházak és mozik, más kulturális intézmények, játék- és fogadótermek nyitvatartási ideje oly módon korlátozódik, hogy 18.00 órától a következő nap reggel 05.00 óráig zárva kell tartaniuk, ami alól kivételt képez a gyógyszertárak nyitva tartása, a benzinkutak üzemanyag-árusítási tevékenysége és az éttermek általi étel-kiszállítás, illetve az ételkiadó pultokon keresztül történő kiszolgálás.

 13795_1.jpg

A nyilvános helyen történő gyülekezés zárt térben és szabadtéren is tilos – ha egyidejűleg több mint 5 személy csoportosul, azzal, hogy az egymás közötti távolságnak legalább 1,5 méternek kell lennie, illetve minden 4 m²-en csak egy személy tartózkodhat.

Ellenőrizni kell a védőmaszkok viselését a tömegközlekedési járműveken, és a járműben tartózkodó utasok maximális létszámát, ami a jármű meghatározott kapacitásának felére lett korlátozva.

Ellenőrizni kell a házi karantén, valamint az érvényben lévő valamennyi járványelleni intézkedés betartását.

Javasolják a munkáltatóknak, hogy tegyék lehetővé az otthonról való munkavégzést minden alkalmazott részére, akiknek munkája azt lehetővé teszi.

A jelen parancsban foglalt intézkedések betartása felett Szabadka Város Közigazgatási Hivatala gyakorol felügyeletet a Felügyeleti és Ellenőrző Titkárság révén, munkáját összehangolva az illetékes köztársasági felügyeleti szervekkel.

A parancs 2020.11.24-én lép hatályba. A parancs a katasztrófakockázat csökkentéséről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvény 43. szakasza (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyének 87/18 száma) alapján és COVID-19 fertőző betegség járvánnyá nyilvánításáról szóló paranccsal kapcsolatban (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyének 37/20 száma) lett meghozva.