Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A válságkezelő városi törzskar záróhatározata

2020.11.26.

Szabadka Város Válságkezelő Törzskara a ma megtartott 19. rendkívüli ülésén záróhatározatot hozott, amellyel javasolta Szabadka város polgármesterének a rendkívüli helyzet kihirdetését Szabadka város területre.

13798_1.jpg

A törzskar a kockázatok felmérése és a COVID-19 fertőző betegség terjedésével veszélyeztetett területen kialakult kedvezőtlen helyzet további várható alakulása alapján javasolta Szabadka város polgármesterének, hogy hirdessen rendkívüli helyzetet Szabadka város teljes területére az óvintézkedések további végrehajtása, és a lakosság egészségének és életének védelme érdekében.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet jelentése alapján és a fertőzöttek számának ugrásszerű növekedése, továbbá a Szabadka város területén uralkodó rendkívül kedvezőtlen járványhelyzet miatt javasolták Szabadka város polgármesterének a rendkívüli helyzet kihirdetését.

A válságtörzs rendszeresen tájékoztatni fogja a lakosságot és a nyilvánosságot a védelem és mentés szempontjából jelentős minden tényről, valamint azon veszély megszűntéről, amely miatt rendkívüli helyzetet kell kihirdetni.

A záróhatározat a katasztrófakockázat csökkentéséről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvény 43. szakaszának 1. bekezdés 7. pontja (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyének 87/2018 száma) alapján és a válságkezelő törzskarok összetételéről, működésük módjáról és megszervezéséről szóló kormányrendelet 10. szakasza (az SZK Hivatalos Közlönyének 27/2020 száma) alapján lett meghozva.