Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere: Szankcionálni kell az erőszakra való felhívásokat

2020.11.26.

Csak néhány nappal az után, hogy nyilvánosságunk tudomást szerzett arról, hogy bűnöző klánok merényletet készítettek elő Aleksandar Vučić ellen, megszólalt a Srđan Nogo által megszemélyesített bűnözői ambíciók politikai szárnya is.  Üzenete, hogy az elnökre és legközelebbi hozzátartozóira „tragikus vég“ vár, annak a folyamatos kampánynak a csúcsa, amely felhívás az erőszakra és a tisztességes Vučić család célpontként való megjelölésére.

13800_1.jpg

Az elmúlt időszakban nyilvánosan reagáltam néhányszor és felhívtam polgártársaim figyelmét a meglehetősen marginalizált, de veszélyes szerbiai politikai körökből érkező elfogadhatatlan gyűlöletkeltő üzenetekre. Veszélyesekből, mert komoly ellenséges érdekek szolgálatába vannak állítva, melyek pénzügyi és politikai kapacitásai, hogy országunkat megtámadják, szinte kiapadhatatlanok.

Eljött az idő az állam határozott cselekvésére. A bűnözés és a korrupció elleni küzdelemben az ország alkotmányos rendjét támadó politikai szponzoroknak, az erőszakra bujtóknak is útját kell állni. Nem szabad alábecsülni az ilyen fenyegetések súlyát, sem összehangoltságuk jelentőségét. Felhívom a törvény és a rendfenntartás szerveit, hogy vizsgálják ki az összes ilyen veszélyes nyilatkozatot, és azok kimondóit a törvény szerint szankcionálják. Mi az, amit Nogo tud, és kinek a nevében mondja ki a legundorítóbb fenyegetéseket? Ez az a kérdés, amire neki választ kell adnia a szerb államnak.

                                                                 Stevan Bakić, Szabadka polgármestere