Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megvalósult A Szabadka város útvonalai video-felügyeletére szolgáló felszerelés beszerzése elnevezésű projekt

2020.11.30.

Szabadkán 2020. november 23-án két lokáción helyezték üzembe a video-felügyeleti rendszert: a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utcák, illetve a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződésében. Erre a beruházásra, amely A Szabadka város útvonalai video-felügyeletére szolgáló felszerelés beszerzése elnevezésű projekt keretében valósult meg, a városi költségvetésből áfával együtt 9,3 millió dinárt folyósítottak.

13807_1.jpg

A SELSmartCam 4 mérőegységekkel felszerelt video-felügyeletet azzal a céllal építették ki, hogy a szabadkai önkormányzatban is központosítsák és automatizálják a közlekedési szabálysértések feldolgozását, dokumentálását és postai értesítések kézbesítését szerbiai rendszámtábla-felismerő és a gépjárművek közlekedési szabálysértését automatikusan detektáló (ANPR) rendszer segítségével.

A radar-egység szolgáltatja az adatot a felügyeleti övezetben. Ha az ellenőrzött jármű áthalad a tilos jelzésen, a környezeti kamera önműködően felvételt készít az ellenőrzött járműről. AZ ANPR kamera fényképet készít, amelyet a jármű rendszámának automatikus felismerésére használnak bármilyen időjárási körülmény közepette.

Szabadka Város és a Szabadkai Rendőr-igazgatóság idén május elején megállapodást írt alá az ügyviteli-műszaki együttműködésről, amely a gépjárművek rendszámának automatikus felismerésére szolgáló rendszer telepítését, használatát és fenntartását, valamint a közlekedési szabálysértések detektálását szabályozza.

A lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárást követően 2020 szeptemberében a megrendelő, Szabadka Város és a beszállító, a belgrádi Teamenergo doo-t, a szabadkai Selma Kft-t és a belgrádi ALL control doo-t tömörítő belgrádi Telegroup doo áfával együtt 9,3 millió dinárról szóló szerződést írt alá.

A javak – a Szabadka város útvonalai video-felügyeletére szolgáló rendszer – átadásáról-átvételéről a belgrádi Telegroup doo-val 2020. november 13-án írták alá a záróhatározatot annak a jegyzőkönyvnek az alapján, amelyet a BM analitikai, telekommunikációs és informatika-technológiai szektorának video-felügyeleti rendszerek minőség-ellenőrző bizottsága állított ki, s ez után 2020. november 23-án üzembe helyezték a rendszert.

A video-felügyelet telepítése a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utcák, valamint a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződésében arra a projektre épül rá, amelynek keretében tavaly felújították és kibővítették a Makszim Gorkij utcai úttestet a Radić-fivérek utcai útkereszteződéstől a Matija Gubec utcai útkereszteződésig a video-felügyeleti rendszer telepítésével együtt (I. ütem).

                                                                                Kommunális-ügyi,
                                                                  Energetikai és Közlekedési Titkárság