Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete megtartotta negyedik ülését

2020.12.03.

Szabadka Város Képviselő-testülete a Városháza dísztermében megtartott negyedik ülésén meghozta a Szabadka város területén található mezőgazdasági földterületek védelmének, rendezésének és használatának 2020. évi programját, emellett rendeletet hozott a Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről és jóváhagyta a Súlyos Beteg Gyermekek és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány pénzügyi mutatókat is tartalmazó 2020. évi működési terve második módosítását. A mai ülésen elfogadott nyolc napirendi pont között a tanácsnokok határozatot hoztak a Dr. Rehák László Alap pénzügyi mutatókat is tartalmazó 2020. évi működési terve első módosításának jóváhagyásáról, a Palicsi állatkert igazgatójának kinevezéséről, és Szabadka város képviselőinek felmentéséről a Szabadkai Üzleti Inkubátor Kft. közgyűléséből és az új képviselők kinevezéséről.

13814_1.jpg

A mezőgazdasági földterületek védelmének, rendezésének és hasznosításának éves terve, amit a városi képviselő-testület a polgármester által alakított bizottság előzetes véleményezése alapján és a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium jóváhagyásával hozott meg, három részből áll: általános rendelkezések, a védett természeti tájegységek területén alkalmazandó védelmi feltételek, a Szerb Köztársaság tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületek védelme, valamint a mezőgazdasági földek hasznosításának terve a munkatervekkel együtt.

A védelem és rendezés terén jelenleg uralkodó állapotok a javasoltaktól sokkal több és átfogóbb intézkedést és munkálatokat igényelnének. Viszont, mivel az e célra szánt összeg várhatóan korlátozott lesz, ezért meg kellett határozni a prioritásokat, ezek pedig: a vízelvezető csatornák megépítése és fenntartása, képzések, jégelhárítás, öntözés és a termőföld minőségének javítása. Az e célokra szolgáló pénzeszközök az állami tulajdonú földek bérleti díjából befolyó pénzből lesznek biztosítva (amiből 40% a várost illeti meg) és a művelhető mezőgazdasági földek átminősítése utáni díjakból, amiből a város szintén 40%-ban részesül. A művelhető mezőgazdasági területek átminősítéséből 1.000.000 dinár, a bérleti díjakból a 2020. évi program szerint várhatóan 62.377.000 dinár folyik majd be, ami összesen 63.377.000 dinárt tesz ki.

A Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete alapításáról szóló rendelet módosításával és kiegészítésével a rendelet össze lett hangolva az idegenforgalmi törvénnyel (az SZK Hivatalos Közlönyének 17/19 száma) az idegenforgalmi tevékenység folytatása, az igazgatóbizottság feladatkörei és a felügyelőbizottság jogosultságai tekintetében.

A Palicsi Állatkert igazgatójává a képviselő-testület Petar Savić okleveles közgazdászt nevezte ki, aki az előző mandátumban is ezt a tisztséget látta el, Gyivánovity Dániel helyett pedig, aki parlamenti képviselővé választása miatt mondott le tiszségéről, Szabadka város képviselőjévé a Szabadkai Üzleti Inkubátor Kft. közgyűlésébe Zvekán Péter lett kinevezve.

A tanácsnokok határozatot hoztak továbbá a Szabadka Város Szülők Tanácsa tagjainak és helyettes tagjainak kinevezéséről és a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola iskolaszéke tagjainak felmentéséről és kinevezéséről.

13814_2.jpg