Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka város részt vett az Az emberkereskedelem megelőzése és az emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projektben

2020.12.07.

Szabadka Város Emberkereskedelem Megelőzésével és az Emberkereskedelem Elleni Küzdelemmel Foglalkozó Helyi Csapata a 2020. május és december hónapok közötti időszakban részt vett Az emberkereskedelem megelőzése és az emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projektben. A projekt lebonyolítása az Európai Unió és az Európai Tanács közös programja keretében öt szerbiai városban – Szabadkán, Mitrovicán, Šabacon, Nišben és Vranjeban történt. A projekt célja az emberkereskedelem, különös tekintettel pedig a munkaerő kizsákmányolás problémájának tudatosítása a nyilvánosság számára.

13818_1.jpg

A projekttevékenységek felelősei az emberkereskedelem megelőzésével és az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi csapatok voltak, az UG Atina szervezet támogatásával.

Szabadka Város Emberkereskedelem Megelőzésével és az Emberkereskedelem Elleni Küzdelemmel Foglalkozó Helyi Csapata projekttevékenységének eredménye szórólap és videoklip elkészítése a munkaerő kizsákmányolás témájában.

A videoklipet a helyi csapatnak a szabadkai Vöröskeresztet képviselő tagjai készítették, a szabadkai Vöröskereszt dolgozói és önkéntesei közreműködésével.

A klip letölthető a következő linkről: https://youtu.be/dOWaQt9_h_0

Szabadka Város Emberkereskedelem Megelőzésével és az Emberkereskedelem Elleni Küzdelemmel Foglalkozó Helyi Csapata felkéri a médiát a videoklip sugárzására, hogy Szabadka város nyilvánossága ezáltal is minél szélesebb körben tájékozódjon az emberkereskedelem és ezen belül a munkaerő kizsákmányolás veszélyéről.

                                                                        Ilija Đukanović,
                                              a városi tanács tagja, a Helyi Csapat koordinátora