Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Sport Mindenkinek Szerbiai Szövetséggel való együttműködés megerősítése

2020.12.09.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ma lehetőségünk volt a Sport Mindenkinek Szövetség küldöttségével munka jellegű értekezleten beszélgetni az együttműködés erősítéséről, a városunkban űzött rekreációs sportok ösztönzése érdekében, a Sport Mindenkinek városi szövetségének aktívabb bekapcsolódásával. Egyetértettünk abban, hogy aktivitásokkal ösztönözzünk minél több embert arra, hogy rekreációs szinten sporttal foglalkozzon, annál is inkább, mert olyan időket élünk és az ülő életmóddal járó modern trendek is fokozottan teszik szükségessé a rekreációs sportot a mentális és testi egészség megóvása céljából.“- jelentette ki Nataša Aleksić, a városi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja a Városháza Médiaközpontjában megtartott mai sajtókonferencián.

 13823_1.jpg

Köszönetét kifejezve a Szerbiai Sport Mindenkinek Szövetségnek azon elhatározásért, hogy Szabadkát azok közé a városok közé sorolta, amelyeket az elsők között látogatnak meg az „Aktív Szerbia 2020-2030. – A jobb Szerbiáért, sport mindenkinek akción keresztül, Nataša Aleksić a Szövetség elnökének, Branko Vujovićnak megköszönte a helyi szinten egy részben megvalósuló rekreációs sporttevékenységekre szolgáló eszközöket tartalmazó  adományt is.

Branko Vujović kiemelte, hogy a Sport Mindenkinek Szerbiai Szövetség, mint a Szerb Köztársaságban folytatott rekreációs sportok gyűjtőszervezete, az Ifjúsági és Sportminisztériummal, a Szerbiai Sportszövetséggel és minden helyi szintű releváns partnerrel együttműködésben megpróbálja a sporttörvényt és a nemzeti stratégiát átörökítve az Aktív Szerbia 2020-2030. – A jobb Szerbiáért a sport mindenkinek projekten keresztül egy új, minőségesebb közeget teremteni Szerbia minden polgára számára a sporthoz és a rekreációs sporthoz.  

„Szeretnénk rámutatni annak szükségességére, hogy nemzeti szinten tudatosítsuk, és az egészséges életmódok népszerűsítésére szervezett programok révén, valamint a tömegesítés révén ösztönözzünk a rekreációs sportokban való részvételre. Szeretnénk továbbá meghatározni azt a modellt, mely által minden helyi önkormányzat fejlett sport- és rekreációs struktúrával rendelkezik. Az Aktív Szerbia 2020-2030. – A jobb Szerbiáért a sport mindenkinek projekt kidolgozása gyakorlatilag a Tafisa - Nemzetkozi Sport Mindenkinek Szövetség küldetése alapján történt, amely ernyőszervezete a világ rekreációs sportjainak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kulcsfontosságú partnere a sport és az egészségügy terén. Ez a szervezet, „Aktív világ” elnevezés alatt még 2017-ben fogalmazta meg küldetését, mi pedig, mint az ő tagjuk, a mi partnereinkkel és az Olimpiai Bizottsággal együttműködve kötelesek vagyunk azt népszerűsíteni” -  mondta Vujović.

Azzal a megállapítással, hogy olyan világban élünk, melyben mindannyiunk számára első helyen szerepel az egészség, Vujović megköszönte a szabadkai önkormányzatnak és a szabadkai helyi Sport Mindenkinek Szervezetnek a szívélyes fogadtatást, a kivételesen jó együttműködést és a programok eddigi megvalósítását.

Merima Kulić, a Sport Mindenkinek szabadkai szervezet titkára megköszönte a Sport Mindenkinek Szerbiai Szövetség küldöttségének a sporteszközökből álló adományt, amely hozzájárul majd – mint mondta – a Sport Mindenkinek városi szervezet által az év folyamán végzett programtevékenység még jobb teljesítéséhez, a tömegsportok, a munkássportok és a helyi közösségben űzött sportok terén.

„A rekreációs tömegsportokat illetően programozott, több hónapos, folyamatos sporttevékenységeket valósítunk meg, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és nagy hangsúlyt fektetünk az egészségre irányuló sportaktivitásokra. Ezek egynapos rendezvények, mint a Kihívás Napja, a MOVE és a Trimbi. – mondta el Merima Kulić.