Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Értékes adomány a Közkórház Covid-19 rendelőjének

2020.12.18.

Azokban a pillanatokban, amikor a Szabadkai Közkórház a legnagyobb erőfeszítéseket fejti ki az összes koronavírus fertőzött beteg ellátása érdekében, a társadalmi felelősséget tanúsító vállalatok adománya nagyon értékes támogatást jelent. A szabadkai Monte Max Kft. szeretett volna segíteni az egészségügyi rendszer kapacitásainak erősítésében, ezért a Közkórház Covid-19 rendelőjének 250.000 dinár értékben adományozott felszerelést.

13843_1.jpg

Dr. Slobodan Puškar, a Közkórház igazgatója megköszönte Žarko Radonjićnak, a Monte Max Kft. igazgatójának a támogatásért és Stevan Bakić polgármesternek, hogy személyesen intézkedett a Közkórház és az érdeklődést tanúsító adományozó közötti kapcsolat felvételéről.

„Ezzel a támogatással az ambulancia új, megfelelő ajtót kapott, aspirátort a kisebb sebészeti beavatkozások szükségleteire, nélkülözhetetlen kellékeket a mindennapos munkához, mint speciális maszkok és digitális lázmérők és más egészségügyi és nem egészségügyi eszközöket. Az adományozott eszközök hozzájárulnak a Covid-19 felvételi és triázs rendelő munkájának színvonalához és dolgozóinak magasabb fokú védelméhez.” – mondta dr. Puškar.

Felkérte a városunkban működő többi vállalatot és vállalkozót, hogy támogassák a Közkórházat, mint azt – ahogyan mondta – sokan már megtették a járvány első hullámának ideje alatt.

„Az egészségügyi intézmények felszereltsége minden szinten kielégítő, de mindig – főleg pedig ebben a súlyos járványhelyzetben – hasznos és szükséges a helyi önkormányzat, a gazdaság és a lakosság hozzájárulása az egészségügyi rendszer kapacitásának erősítéséhez – üzente dr. Slobodan Puškar.