Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a bronzplaketteket Szabadka város díszpolgárának és Pro Urbe-díjasainak

2020.12.22.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Stevan Bakić polgármester ma ünnepélyes fogadást rendeztek az idei díszpolgári cím és a Pro Urbe-díj kitüntetettjei részére, amelyen átadták az elismerésekhez járó bronzplaketteket, melyek a járványhelyzet okozta nehézségek miatt nem készültek el, és így a képviselő-testület szeptember elsején tartott városnapi díszülésén nem tudták őket kiosztani.

13848_1.jpg 

Stevan Bakić polgármester a díszpolgári címmel kitüntetett Pálfi Gyula villamosmérnöknek, míg Pásztor Bálint képviselő-testületi elnök a Pro Urbe-díjasoknak: Kabók Erika újságírónak és lapszerkesztőnek, valamint dr. Gordana Krtinić járványügyi szakorvosnak adta át az elismerést megtestesítő bronzplakettet.

Az odaítélt elismerésekről szóló okleveleket Stevan Bakić polgármester és Pásztor Bálint, a képviselő-testület elnöke Szabadka Város Képviselő-testületének városnapi díszülésén adták át a kitüntetetteknek.

Díszpolgári cím azoknak a személyeknek adományozható, akik kiemelkedő életművükkel és tevékenységükkel hírnevet és elismerést szereztek a városnak hazánkban és külföldön, Pro Urbe-díj pedig azoknak, akik hozzájárultak a város hírnevének gyarapításához, anyagi és szellemi értékeinek növeléséhez.

13848_2.jpg