Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Hagyományos újévi hangverseny a televízió képernyőjén és internetes portálokon

2020.12.24.

A klasszikus zene kedvelői az idén sem maradnak a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hagyományos újévi hangversenye nélkül. Miloš Nikolić, a városi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, ma a Városháza Médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén is lesz zenei látványosság csak más formában. A szabadkai közönség a hagyományos hangversenyt nem élő közvetítésben követheti, hanem a televízió   képernyőjén és internetes portálokon: Szabadka város hivatalos honlapján, december 28-tól (hétfő) (www.subotica.rs), ugyanaznap 20.00 órától a www.subotica.com honlapon, szerdán, december 30-án, 20.00 órától pedig a Yu Eco televízió műsorában.

13856_1.jpg

Nikolić, ez alkalommal megköszönte a lehetőséget Szabadka városnak, Stevan Bakić polgármesternek, hogy mint mondta a világjárvány ellenére, a járványügyi intézkedések betartásával sor kerülhet a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hagyományos hangversenyére.  

„Az idén sajnos nem tudunk közvetlenül találkozni azokkal az emberekkel, akik élőben szeretnének követni bennünket, ugyanakkor a Válságstáb rendelkezéseivel összhangban nézők nélkül szerveztük meg a hangversenyt, amelyet a polgárok 2020. december 28-tól megtekinthetnek Szabadka város hivatalos honlapján, ugyanaznap a subotica.com honlapon 20.00 órától, szerdán december 30-án este nyolctól pedig a Yu Eco televízió műsorában.  Mi a kultúrában tevékenykedő dolgozók, azaz a Szabadkai Szimfonikus Zenekar tagjai ezáltal szeretnénk köszönetet mondani korunk  hőseinek, véleményem szerint a legalkalmasabb mód, hogy ezt minőségi zenével tegyük meg”-jelentette ki Nikolić.

Kiemelte, hogy a művészek ősidők óta kapcsot képeznek az emberek között a nehéz időkben, illetve hogy a Szabadkai Szimfonikus Zenekar minőségi zenével szeretné beragyogni a polgárokat, hogy legalább egy kicsit megkönnyítsék számukra az összes nehézséget, amellyel jelenleg szembesülnek.

„A zenekar és jómagam nevében Szabadka minden polgárának küldjük újévi üdvözletünket a 2021. évre, csak egyetlen kívánsággal: hogy mindannyian egészségesek legyünk, hogy magunk mögött tudhassuk mindazokat a nehézségeket, amelyekkel az idei évben szembesültünk”- hangsúlyozta Miloš Nikolić.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar, Miloš Nikolić irányításával, Mikica Jevtić karnagy vezényletével a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hagyományos  ünnepi újévi hangversenyén Strauss, Beethoven keringőinek és polkáinak remek előadása szerepel a repertoáron. Szólisták: Mirna Radulović, a tizennégy éves Tatjana Savatić, a Pink csillagocskák döntőse és Nevena Stankov, valamint Andrej Balaž, Brahms Händel ellen premier-előadását hegedűn élvezheti a közönség.