Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kihirdették a 2020. év legjobb szabadkai sportolóit

2020.12.28.

A Városháza Dísztermében ma este ünnepélyesen kihirdették az Év Sportolója elismerés díjazottjait Szabadka város, a Szabadkai Sportszövetség és a Nove Subotičke novine lap együttes szervezésében. Szabadka legjobb sportolója a 2020-es évben Davor Štefanek, a Spartacus birkózója, a legjobb sportklub pedig a Spartacus Tenisz Klub lett. A város legjobb sportolóinak és klubjainak ünnepélyes kihirdetésénél jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, Szabadka Városi Képviselő-testületének elnöke is.

13858_1.jpg

Bakić polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka mindig is büszke volt a sportra és sportolóira, s hogy nem csoda, amiért a sportok városának neveznek bennünket. Mint mondta, hiszi, hogy ehhez hozzájárult ez a Subotičke novine által létrehozott hagyomány is, amely immár 1961 óta megszakítás nélkül létezik, függetlenül attól, hogy ép szankciók alatt álltunk, bombáztak bennünket, vagy a korona-vírus dúl-e köröttünk.   

„Gratulálok minden sportolónak, akik idén kiérdemelték a díjakat, de azoknak is, akik nem szerepelnek a díjazottak listáján. Természetesen a legtöbb dicséret a Spartacus Tenisz Klubot illeti, Szabadka legjobb sportklubját, valamint az immár nyolcadik alkalommal legjobb sportolót, Davor Štefaneket. Kitűnő birkózónk, világ- és olimpiai bajnokunk búcsúzik a versenyzéstől, s valószínűleg nincs szebb módja annak, hogy Szabadka kifejezze köszönetét a sok örömért, amelyet városunknak szerzett, s hogy további sportmunkási tevékenységéhez sok sikert kívánjon, mint az Év Sportolója-díj odaítélése”, mondta Bakić polgármester.

13858_2.jpg 

Kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat a jövőben is bizonyosan támogatni fogja a sport népszerűsítését és fejlődést, a sport-infrastruktúra fejlesztését városunkban.

„Alkalom ez arra is, hogy kifejezzem hálámat a Szerb Köztársaság Kormányának, amiért rendeletet hozott a sportszervezetek pénzügyi támogatásának programjáról a korona-vírus okozta világjárvány következtében megnehezült gazdasági körülmények ellensúlyozására. Ezt a támogatást hét szabadkai sportegyesület kapta meg, amelyek, hiszem, az eszközök észszerű felhasználásával magasabb szintre emelik munkájukat.  Abban a reményben, hogy a következő év kevesebb pályán kívüli kihívást és annál több pályán elért eredményt fog hozni, jó egészséget, boldog és sikeres új évet kívánok Önöknek”, hangsúlyozta Bakić polgármester.

Pásztor Bálint leszögezte, hogy nem rossz dolog, ha számos sportágban vagyunk az elsők, amit ez a díjátadás is bizonyít, majd kiemelte, hogy minden sportolót a versenyszellem és a kitartás jellemez, olyan tulajdonságok, amelyek a sporton kívül, az életben is fontosak.

13858_3.jpg

„Ezért is örülök annak, hogy idén immár hatvanadik alkalommal nyújtjuk át az elismeréseket Szabadka érdemes sportolóinak. A mögöttünk álló év rendkívül nehéz volt, s az elért eredmények biztosan a dupláját érik. Gratulálok a sportolóknak és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Szabadkáról sportkörökben is szó essék”, hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A pionírok kategóriájában a legjobbaknak járó elismeréseket Kikity Attila, a Szabadka Sportszövetség Közgyűlésének elnöke, az ifjúsági sportolóknak Sreten Damnjanović, a Szabadkai Sportszövetség elnöke, a legjobb felnőtt sportolóknak pedig Nataša Aleksić, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja nyújtotta át.

A legjobb sportegyesületeknek az elismeréseket Nikola Stantić, a Nove Subotičke novine sportrovatának szerkesztője adta át.

A kiemelkedő sportteljesítményekért járó dijakat, valamint a jubileumi elismeréseket dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke nyújtotta át.

A nagy Vándorserlegeket a díjazottak Stevan Bakić polgármestertől vették át. Davor Štefanek nevében, aki korábban vállalt kötelezettségei miatt nem lehetett jelen a mai díjátadón, a vándorserleget édesapja, Damir Štefanek  vette át.

Szabadka Év Sportolója díjainak ünnepélyes átadásánál jelen voltak a pionírok, ifjúsági és felnőtt versenyzők első három helyezettjei, a legjobb együttesek képviselője és a külön díjazottak, míg a negyediktől a tizedik helyig rangsoroltaknak az elismeréseket később nyújtják át.

13858_4.jpg

Szabadka legjobb sportolói 2020-ban: