Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Galen farm bérbe vette a Szabadkai Gyógyszertárak üzlethelyiségeit

2020.12.29.

Jasmina Vukša, a Szabadkai Gyógyszertárak igazgatója és Veljko Dželetović, a zimonyi Galen farm gyógyszertári intézmény tulajdonos-igazgatója ma a Városháza Média Központjában aláírták a bérleti szerződést 20 üzlethelyiség, a Szabadka Város köztulajdonában levő gyógyszertárak bérbe vételéről. Az üzlethelyiségeket, amelyeket eddig a Szabadkai Gyógyszertárak használt, 15 évre adták bérbe és kizárólag gyógyszertári tevékenységek folytathatók bennük.  A szerződés aláírásánál jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Marija Ušumović Davčik, a Városi Közigazgatás vezetője és Zagorka Panić, városi menedzser.

13860_1.jpg

Jasmina Vukša a szerződés aláírását követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ezzel az ügylettel befejeződött a Szabadkai Gyógyszertárak „ügye”. Köszönetet mondott Szabadka polgármesterének és a városvezetésnek, hogy, mint mondta, megtalálták a szabadkai gyógyszertári intézmény gondja megoldásának lehető legjobb módját, Veljko Dželetovićnak, a Galen farm tulajdonosának pedig sok sikert kívánt a további munkához.

Sanja Rakić, a Galen farm szóvivője kijelentette, hogy ez a gyógyszerészeti cég igyekszik majd a lehető legrövidebb időn belül elvégezni a szükséges munkálatokat, hogy a gyógyszertárak működni kezdjenek, s hogy Szabadka és a környék minden polgárának elérhetővé tegyék a legszínvonalasabb egészségvédelmet.

„A gyógyszertárakat a legkorszerűbb követelményeknek megfelelően szereljük fel, a polgárok beszerezhetik majd a hazai és a behozatali gyógyszereket, táplálék-kiegészítőket, baba- és gyermektápokat, felszereléseket, valamint nagy számú kozmetikai cikket. A páciensek természetesen felvehetik a KEBA vényeire kiírt gyógyszereket és segédeszközöket, a terápia rendszeres felvételével pedig gyógyszertárainkban különböző kedvezményekben részesülhetnek.  Az alkalmazottak számára biztos munkát és rendszeres bérezést biztosítunk. Célunk, hogy Szabadkán és környékén megfelelő egészségvédelmet biztosítsunk, hozzáférhetőek legyenek a gyógyszerek, s igyekezni fogunk ezt szavatolni az elkövetkező időszakban”, mondta Sanja Rakić.

Stevan Bakić polgármester kiemelte, hogy a szerződés aláírásának legfőbb célja a Szabadkai Gyógyszertárak, Szabadka Város és a polgárok érdekeinek a kielégítése.

„A legnagyobb gondot az alkalmazottak jogállására fordítottam. A 72 dolgozóból 62-őt átvesz a Galen farm, 10 pedig a szabadkai Városi Gyógyszertárban marad. A mai napon a Szabadka Gyógyszertárak teljes adóssága 158,56 millió dinárt tesz ki, amiből 155,19 millió dinárt tesz ki az áru- és gyógyszertartozás, az egyéb költségekért pedig 3,36 millió dinár”, mondta Bakić polgármester.

13860_2.jpg

Amikor a beszállítók értesültek a Szabadkai Gyógyszertárak hatalmas pénzügyi gondjairól, azonnal elkezdték a tartozások megfizettetését, mondta Bakić polgármester, s hangsúlyozta, hogy minden beszállító a vele és a városvezetéssel folytatott tárgyalások során megértőek és előzékenyek voltak.

„Mind a tizenhárom legnagyobb hitelezővel meghatároztuk a részletekben történő törlesztésről szóló szerződés aláírásának időpontját, amelyben Szabadka Város is a segítségükre lesz. A 13 beszállítónak a Szabadkai Gyógyszertárak 153,52 millió dinárral tartozik. A fennmaradt részt a 155,19 millió dináros összegig teljességében megoldjuk", mondta Bakić.

A mai nap Szabadka Város vezetésének nagy sikere, hiszen a Szabadkai Gyógyszertárak hatalmas tartozása nem csak ennek az intézménynek a működését veszélyeztette, hanem megkérdőjelezte Szabadka Város költségvetésének a likviditását is.

„Mindent teljesítettem, amit megígértem. És így lesz ez a jövőben is”, hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

13860_4.jpg

A sajtótájékoztató folytatásában Bakić polgármester kitért az idén elvégzett munkára és ismertette a szabadkai önkormányzat 2021-re szóló terveit is.