Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A szilveszterezésre szánt eszközöket a kis Olivér és a fiatalok kapják

2020.12.31.

„A városi költségvetés eszközeit, három millió dinárt a főtéri szilveszterezésre szánták, a pénzt pedig a polgármester döntése alapján másik három célra fordítják. A pénzből 1.250.000 dinárt a Légy humánus Pál Gajódi Olivérért Alap számlájára utalták át, akinek külföldi gyógykezelésre van szüksége, abban bízva, hogy ez a befizetés segít a kis Olivérnek és szüleinek az életért folytatott harc megnyerésében”, nyilatkozta a polgármester és Szabadka Város nevében Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára.

13864_1.jpg

A pénz másik részét a fiatal tehetségek fejlesztésével foglalkozó alapban irányították, így mind a 163 gyermek, aki pályázott, pénzt kap a tehetségek fejlesztésére szánt eszközökből, s ez egy újabb lehetőség a támogatásukra.

A pénz fennmaradt részét, mint azt a polgármester elmondta a sajtó képviselőihez szólva, az egyetemista-ösztöndíjakra utalják át. Ezzel az alap kerete elérte a 11,3 millió dinárt, ami lehetővé teszi, hogy a már jóváhagyott száz mellett további kilenc városi ösztöndíjat folyósítsanak az orvosi egyetem 9,00 feletti átlaggal rendelkező végzős hallgatóinak.

13864_3.jpg

„Ezáltal segítettünk a kis Olivérnek, de fiatal polgártársainknak is, ahogyan egész sor más program útján segítjük a lakosság összes kategóriáját”, mondta Jasmina Stevanović, kiemelve, hogy ezzel a döntéssel a pénz a legjobb kezekbe kerül.