Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester meglátogatta az első 2021-ben született babát

2021.01.06.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma meglátogatta a városunkban 2021-ben elsőként megszületett babát, Sofija Đorđioskit, aki január 1-jén született 06.40 órakor, a Szabadkai Közkórház Szülészeti Osztályán. A polgármester a város nevében és a saját nevében gratulált Sofija büszke szüleinek, Slađanának, az édesanyának és Marinkónak, az édesapának, jó egészséget, sok boldogságot, sikert, örömet kívánva nekik, és az alkalomhoz megfelelő ajándékokat és ötven-ezer dinár értékű ajándékutalványt nyújtott át.

13867_1.jpg 

„Ma, az összes járványügyi intézkedést tiszteletben tartva, meglátogattuk a csodálatos Đorđioski családot, akiknek kislánya az első 2021. évi szabadkai újszülött” - mondta a polgármester a látogatás alkalmával és hozzátette, hogy ez a szép és jelképes hagyomány emlékeztet bennünket arra, hogy a gyermekek a legfontosabbak Szabadka és egész Szerbia számára.

  13867_2.jpg

„A szabadkai helyi önkormányzat rendszeresen nyújt pénzbeli támogatást minden várandós nőnek és anyának. Finanszírozzuk az első gyermek méhen kívüli fogantatásának negyedik és a második gyermek méhen kívüli fogantatásának első próbálkozását. Megemeltük az ebben az eljárásban részt vevő hölgyek támogatásának korhatárát is 44 éves korig, és a Szabadkai Közkórházban a járványhelyzet előtt megnyílt az új Mesterséges Megtermékenyítő Központ, melynek felszerelésébe a Város és a Tartomány több, mint 300.000 eurót ruházott be. Mint azt Aleksandar Vučić elnök mondta – gyermekek nélkül Szerbia sem fog létezni, ezért helyi önkormányzatként továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy hozzájáruljunk Szerbia Kormánya és a Tartományi Kormány születéspártoló politikájának végrehajtásához” – emelte ki Bakić polgármester.

A Đorđioski házaspár, Slađanana (32) és Marinko (35), megköszönte Stevan Bakić polgármesternek a Sofija lányuk számára átadott ajándékokat és pénzadományt. Az édesanya elmondta, hogy a szülés természetes úton történt, minden a legnagyobb rendben volt és a baba, aki a második gyermeke, 3.370 gramm súllyal és 51 centivel született.

„Természetes szülés volt, minden rendben történt. Sofija a legszebb ajándék, amit újévre kaphattam. Egészséges és szépen gyarapodik. Nagyon boldogok vagyunk, csak nővére, Elena lányunk, aki márciusban tölti be második életévét, furcsállja kicsit. Köszönjük a polgármesternek és Szabadka városnak a figyelmességet, az ajándékokat és a pénzbeli támogatást.” – nyilatkozta Slađanana Đorđioski.

13867_4.jpg