Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt az ideiglenes hajléktalan szálló

2021.01.11.

Szabadkán a Gaj utca 50. szám alatti ideiglenes hajléktalan szálló ma 14:00 órától fogadja a fedél nélkül élőket. Az ideiglenes szállást a Vöröskereszt szabadkai szervezete és a szabadkai Caritas üzemelteti. Az ágyakat, az ágyneműt és az étkeztetéshez szükséges felszerelést a Vöröskereszt biztosítja, és a részorulók szükség szerint ruhát és lábbelit is kapnak.

 13870_1.jpg

A hajléktalan szállót igénybe vevők részére biztosított a napi háromszori étkezés (reggeli, ebédre főtt étel és vacsora), a népkonyha-program szabályai szerint.

A Vöröskereszt és a Caritas dolgozói és önkéntesei 24 órás ügyeletet biztosítanak a szállóban.

Az egészségügyi prevenciós program keretében a Vöröskereszt a Szabadkai Egészségházzal együttműködve biztosítja a szállást igénybe vevők orvosi vizsgálatát.

A hajléktalan szálló szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatos eljárást Szabadka Város Szociális Központja bonyolítja le.

A COVID-19 és más fertőző betegségek megakadályozása érdekében a hajléktalan szálló működési rendjét a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere által kiadott járványellenes intézkedésekhez igazítják.

Szabadka Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésben 500.000 dinárt irányzott elő az ideiglenes hajléktalan szálló működtetésére.

13870_2.jpg 

                                                                                            Ilija Đukanović
                                                                          a Szabadkai Városi Tanács szociális és
                                                                       egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja