Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadkán megkezdődött a lakosság koronavírus elleni tömeges immunizációja

2021.01.21.

Szabadkán a Lazar Nešić tér 4. szám alatti új városházán ma megkezdődött a lakosság koronavírus elleni tömeges immunizációja. A helyszínre látogatott Szabadka polgármestere, Stevan Bakić is, aki ez alkalomból elmondta, hogy az új oltóhely megnyitásának célja az volt, hogy szervezett módon, a fertőzés megelőzésére irányuló óvintézkedések és a biztonságos oltási gyakorlat elveit betartva, minél rövidebb idő alatt minél több ember legyen beoltva.

13888_1.jpg

„Azért látogattam meg a tömeges immunizáció helyszíneként kijelölt oltópontot, mert meg szerettem volna győződni arról, hogy szervezési szempontból minden rendben folyik, és ellenőrizzem, hogy egészségügyi szempontból vannak-e valamilyen nem kívánt jelenségek. Minden hibátlanul működik, és elégedett vagyok a látottakkal. Eddig összesen 8.134 személy jelezte, hogy fel szeretné venni a vakcinát és 1.016 lett beoltva. A tervek szerint ma 432 polgár kapja meg a védőoltást. Felkérném Szabadka lakosságát, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek, hogy az immunizációt minél előbb végre tudjuk hajtani. Ez rendkívül fontos a közösség immunitás-szerzésének szempontjából, hogy minél előbb meginduljon a gazdaság felépülése, és hogy úgy Szabadka, mint egész Szerbia is még egy győzelmet arasson. Éljen Szabadka, éljen Szerbia!” - mondta Bakić polgármester.

Szabadka Város Önkormányzata kéri mindazokat, akik fel szeretnék venni a koronavírus elleni védőoltást, hogy jelentkezzenek az e-Uprava portálon keresztül, egy egyszerű kérdőív kitöltésével, vagy a 0800 222 334 telefonszámon.

Miután jelentkeztek az immunizációra, a polgárok e-mailben vagy sms üzenetben lesznek értesítve az oltás időpontjáról és helyéről. A kérdőívet kitölthetik családtagjaik részére is, csak helyesen kell kitölteni az adatokat és meg kell adni az elérhetőségeket.

13888_2.jpg

Kérjük a polgárokat, hogy tartsák be a megadott időpontokat, mert így elkerülhető lesz a szükségtelen várakozás és torlódás.

A tömeges immunizációs oltópont az új városháza épületében 8.00 és 18.00 óra között tart nyitva.