Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Mától az oltást kizárólag a bejelentett időpontok szerint végzik

2021.01.26.

Keddtől, 2021. január 26-ától az összes oltóponton csak azok vehetik fel a vakcinát, akik elektronikus úton értesítést kaptak az oltás időpontjáról, amit az e-Uprava portálon keresztül vagy telefonos úton lehet igényelni. Nincs arra szükség, és nem is a közegészséget szolgálja, hogy az emberek gyülekeznek és sorokban állnak anélkül, hogy időpontot kaptak volna, mert a védőoltást mindenki meg fogja kapni, az elsőbbségi sorrendet figyelembe vevő oltási terv szerint.  

13896_1.jpg 

Ezt a döntést azért hozták az illetékesek, mert napról napra növekszik a számuk azoknak, akik nem jelentkeztek be az oltásra, de gyülekeznek az oltópontok és az egészségügyi intézménye előtt, hogy felvegyék a vakcinát. Megkérjük a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben az eljárási rendet és regisztráljanak az oltásra, mert ez a legjobb módja annak, hogy mindannyian megkapják a vakcinát, az előre meghatározott elsőbbségi sorrend szerint. Ezért a szerb kormány ismételten felszólítja a lakosságot, hogy kizárólag a kapott időpontban jelenjenek meg az oltáson.

Annak az űrlapnak a kitöltése, amellyel szándékát fejezi ki a védőoltás feltételére, és melynek alapján rövid időn belül értesítést kapnak az oltás időpontjáról és helyéről, csupán néhány percet vesz igénybe, rendkívül egyszerű, és a www://imunizacija.euprava.gov.rs. internetes címen érhető el. Amennyiben az érdeklődőnek nincs számítógépe, telefonon is bejelentkezhet, az arra fenntartott kapcsolattartó központ 0800 222 334 telefonszámán, minden nap 8-tól 20 óráig.

Emlékeztetjük Szerbia minden polgárát, hogy annak ellenére, hogy az oltóanyag megérkezett országunkba, és hogy pillanatnyilag a beoltott lakosok számarányát tekintve az élvonalba tartozunk, a járványnak még koránt sincs vége. Függetlenül attól, hogy felvettük-e a védőoltást vagy sem, zárt helyen továbbra is viselnünk kell az arcmaszkot, ügyelnünk kell a kezünk tisztaságára, ahol csak lehet tartanunk kell az egymás közti távolságot, és rendszeresen kell szellőztetnünk. Mert felelős magatartással, a járványügyi intézkedések és az oltási rend betartásával fogjuk a leggyorsabban elérni közös célunkat: a koronavírus feletti végső győzelmet.

                                                   Az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium