Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Zoran Tasić tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési segédtitkár Szabadkára látogatott

2021.01.27.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városházán megbeszélést folytatott Zoran Tasić tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési segédtitkárral a téli szolgálatok helyi központjai és a Szerbia Utai KV bázisai közötti szinkronizációról, az energetika, építésügyi és közlekedési titkárság feladatköréről, valamint a közlekedésbiztonsági projektekről. A megbeszélésen jelen volt Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, Zagorka Panić városi menedzser és Predrag Radivojević, a szabadkai Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója.

13902_1.jpg

Tasić elégedettségének adott hangot a Bakić polgármesterrel folytatott megbeszélés kapcsán, és kijelentette, hogy a szívélyes találkozó során megállapodtak abban, hogy a közvállalat, illetve a téli szolgálat helyi törzskara folyamatos kapcsolatban áll majd az állami műveleti központokkal.

„Nagyobb havazás esetén ez a koordináció és a közös cselekvés az egyik legfontosabb tényező. Úgyszintén megbeszélést folytattunk az Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság feladatköréről.  Titkárságunk tavaly valamivel kevesebb mint egymillió dinárt hagyott jóvá a szabadkai sebességkijelzők felállítására. Sikerült biztosítanunk a pénzt a Vajdaság AT területén működő 65 iskola felszerelésére. A felszerelés alatt a közlekedési szignalizácót értem, ami nagyon fontos a tanulók közlekedésbiztonságának a fokozása szempontjából. Az útkereszteződések övezetében a villanyrendőrök felszerelését, valamint a sebességkijelzők felállítását finanszíroztuk, ami a lakott településeken Vajdaság egész területén jó megelőző intézkedésnek bizonyult a közlekedésbiztonság javítása szempontjából”, mondta Zoran Tasić.

A segédtitkár annak a reményének adott hangot, hogy Szabadka Város a polgármesterrel az élén, a városvezetéssel együtt megpályázza az Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság által finanszírozott projekteket.

13902_2.jpg

„Titkárságunk feladata logisztikai támogatást és minden szükséges feltételt biztosítani ahhoz, hogy a Titkárság által finanszírozott projektekkel fokozzuk a közlekedésbiztonságot Szabadkán is. Természetesen más, energetikai és építésügyi projektek megvalósításával szeretnénk segíteni abban, hogy Szabadka polgárai nagyobb biztonságban érezzék magukat”, emelte ki Tasić.

Predrag Radivojević elmondta, hogy a városi utak és utcák téli fenntartási terve a 2020. november 1-je és 2021. április 1-je közötti időszakban 127 kilométer peremvárosi útvonalat, 127 kilométer városi útszakaszt, továbbá a Palicsi Természeti Park területén 2,7 kilométernyi út fenntartását tartalmazza.

13902_3.jpg

„Emellett 834.000 négyzetméternyi kerékpárutat, gyalogjárdát és teret tisztítunk a város területén, valamint több mint 58.000 négyzetméternyi sétányt és parkolót a Palicsi Természeti Park területén. A téli fenntartásra előirányozott utak és utcák kijelölése úgy történt, hogy felöleljék a tömegközlekedéssel érintett városi utakat, utcákat, valamint azokat az utakat és utcákat, ahol közintézmények találhatók. Hálásak vagyunk a tartományi segédtitkár mai látogatásáért. Mint mondta, megbeszélést folytattunk a helyi közvállalat és a Szerbia Utai KV közötti koordinációról is. Mint ismeretes, a városunk területén húzódó állami utak is a Szerbia Utai Közvállalat hatáskörébe tartoznak, amelynek téli szolgálattal kapcsolatos feladatait a helyi Vojput vállalat látja el”, hangsúlyozta Radivojević.

A Stevan Bakićtyal folytatott megbeszélést követően Zoran Tasić Predrag Radivojevićtyel együtt ellátogatott a Vojput Lóversenypálya u. sz.n. alatti téli szolgálatába.  Tasić ebből az alkalomból elmondta, hogy nincs probléma a központi és a helyi téli szolgálat közötti kommunikációban és koordinációban, ami nem mondható el egyes kisebb településekről.

13902_4.jpg