Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bakić polgármester Újvidék város napja alkalmából gratulált Vučević polgármesternek

2021.02.01.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere saját nevében és Szabadka lakossága nevében szívélyes üdvözletét küldte Újvidék polgármesterének, Miloš Vučevićnek február elseje, Újvidék város napja alkalmából.

13917_1.jpg

„A szerb Athén urbánus életének kétszázhetvenhárom éve alatt kevés olyan polgármestere volt Újvidéknek, aki mérhető lenne azokhoz az elszánt városatyákhoz, kik 1748-ban kivívták a szabad királyi város előjogait. Újvidék város vezetőjeként folytatott odaadó munkád kilencedik évében nem csupán az e tisztségben eltöltött idő hosszúsága miatt emlékezik majd rád az utókor, de az elért eredményeid alapján is, hiszen a város már régóta nem fejlődött ilyen dinamikusan és szerteágazóan.

Ez különösen nagy örömömre szolgál, mert Újvidék fejlődése a mi előrehaladásunkat is segíti, itt Szerbia északi részén. Mint az elmúlt századokban Antonije Hadžićnak és sok más szabadkainak, Újvidék nekünk is ugyan olyan kedves. Városainkat számos dolog köti össze, és szeretném, ha ezeket a kapcsolatokat közös erővel tovább mélyítenénk és erősítenénk.

Még egyszer gratulálok e jeles naphoz, szívélyesen üdvözöllek és remélem, hogy mint különösen kedves barátunkat hamarosan vendégül láthatunk Szabadkán“ – olvasható Bakić polgármester üdvözletében.