Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester arra kéri Szabadka lakosságát, hogy továbbra is tartsuk tiszteletben a járványvédelmi intézkedéseket

2021.02.08.

Tisztelt Szabadkai Lakosok! Ezúton kérem Önöket, hogy mindannyian járuljunk hozzá városunk járványhelyzetének javításához. Fontos, hogy továbbra is tiszteletben tartsuk az összes járványvédelmi intézkedést, mert távol van még a COVID 19 vírus okozta világjárvány vége.

13985_1.jpg

Mint az ismeretes, tavaly november 26-án hoztam határozatot a rendkívüli helyzet kihirdetéséről Szabadka város egész területére, amely még hatályban van. Nem szűntettük meg, mert a helyzet valóban továbbra is rendkívüli. A Válságkezelő Városi Törzskar napi rendszerességgel követi a helyzetet és nyilvánvaló, hogy ismét emelkedik a fertőzöttek száma.

Az egészség és az élet megóvása érdekében, a Közkórház és az Egészségház orvosaira és a többi dolgozójára nehezedő nyomás csökkentése érdekében, valamint Szabadka gazdasági és társadalmi élete érdekében, továbbra is felelősségteljesen kell viselkednünk és tiszteletben kell tartanunk azokat az egyszerű elveket, mint a nagyobb létszámú gyülekezés elkerülése, a szükséges távolság betartása, a maszkviselés és a fokozott higiénia.

Jól halad az oltakozás városunkban, de azon polgártársaim számára is nyomatékosítanom kell, akik az első oltást felvették, hogy a teljes védelmet csak a második oltás után két héttel várhatják, és annak a ténynek ellenére sem mellőzhetik semmiképpen a védelmi intézkedéseket, hogy felvették a vakcinát.   

Kérek minden szabadkai lakost, hogy jelentkezzen a védőoltásra az eKözigazgatás https://imunizacija.euprava.gov.rs/ felületén, vagy a 0800 222 334 telefonszámon, mert városunk lakossága 70-90%-ának immunizációja nélkül nem érhetjük el a vírus teljes mértékű leküzdését közegünkben.  

Szabadka eddig, nagyságához és kultúrájához méltó magas fokú felelősséget és komolyságot tanúsított. Így kell folytatnunk az elkövetkező időszakban is, hogy a küzdelem végére érjünk és győzhessünk!

                                                                                                        Stevan Bakić
                                                                                                        polgármester