Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester üdvözlőlevele Porfirije pátriárkának

2021.02.19.

Stevan Bakić polgármester levélben gratulált Porfirije újonnan megválasztott peći érseknek, belgrádi-karlócai metropolitának és szerb pátriárkának, amelyben ez áll„Őszentsége! Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben gratulálok a peći érsekké, belgrádi-karlócai metropolitává és szerb pátriárkává való kinevezéséhez.

14024_1.jpg

Szent Száva ősi trónját több mint három évtizednyi szerzetesi és papi szolgálat után foglalja el, mely időnek nagy részét Irinej bácskai püspök odaadó, tevékeny munkatársaként töltötte. Sok szeretettel és mély elkötelezettséggel munkálkodott a szellemi megújuláson és a pravoszláv eszmék terjesztésén itt, hazánk északi részén is, és a szabadkaiak mély megbecsüléssel emlékeznek bölcs szavaira, előadásaira és az istentiszteletekre, melyeket számos látogatása során városunkban tartott.

A keresztény együttélés eszméjét, a megbocsátást és megértést hirdető üzenetei nagy visszhangra találtak Szabadka soknemzetiségű és sokvallású közösségében, ezért nyugodtan állíthatjuk, hogy városunk egyedülálló abban, ahogyan örömét fejezi ki a Szerb Ortodox Egyház élére történő megválasztása felett.

A legmagasztosabb és legnehezebb tisztségbe lép most Isten és népe szolgálatában, felváltva a megüdvözült Irinej pátriárkát, aki tetteivel építette tovább a nagy elődje, Pavle pátriárka által lefektetett alapokat. Szabadka város mindig megbízható szövetségese lesz Önnek és a Szerb Pravoszláv Egyháznak a keresztény értékeken nyugvó, igazságos és emberséges társadalom további fejlesztésében, a közjót és a haladást szolgálva országunkban. 

Örömmel üdvözölve méltó szellemi vezérünket, még egyszer szívből gratulálok és sok sikeres évet kívánok szent egyházunk trónján!“ – olvashatjuk Stevan Bakić polgármester levelében.