Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megalakult a szenvedélybetegségek elleni helyi csapat

2021.02.23.

A Szerb Köztársaság Kormányának drogellenes irodája szervezésében ma a Városháza kék termében összejövetelt tartottak egy önkormányzati szintű multidiszciplináris csapat megalakítására azzal a céllal, hogy minél több szakértő kapcsolódjon be a munkába a lehető legtöbb területről az igazságügyi, egészségügyi és szociális intézményektől a civil szervezeteken keresztül az önkormányzatig, a hatékony együttműködés és a drogellenes tevékenység koordinálása érdekében.

14028_1.jpg

Miután köszönetét fejezte ki Szabadka Város Önkormányzatának, hogy támogatta a mai találkozó megszervezését, amelyen 19 intézmény, egyesület és szervezet képviselői vettek részt, Jovan Vojinović, a Szerb Köztársaság Kormányának drogellenes irodájának csoportvezetője elmondta, hogy a kábítószerfogyasztás egy igen összetett kérdés, melynek megoldásához valamennyi helyi intézmény, szervezet és a hatósági szervek hathatós együttműködésére van szükség.

„Megbeszéltük, hogy kinevezünk egy koordinátor, akinek az lesz a feladata, hogy összehangolja a csapat valamennyi tagjának munkáját, akik évente legalább négyszer összeülnek, hogy információkat cseréljenek és koordinálják a további tevékenységet a Nemzeti drogellenes stratégiának megfelelően“ – mondta Vojinović.

Hozzátette, hogy Szabadkán a helyzet kielégítő, és hogy tervben van egy további találkozó is, amelyen aláírnák az együttműködési megállapodást is.

„Az összejövetel résztvevői említettek pozitív, de negatív példákat is, amelyeket ki lehet javítani. Beszélgettünk a terepen tapasztalt állapotokról, és elmondhatom, hogy Szabadkán a helyzet valóban kielégítő, és elégedettek vagyunk az intézmények munkájával“ – hangsúlyozta Jovan Vojinović.

14028_2.jpg