Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kelebián, Palicson és Tavankúton előzetes időpontegyeztetés nélkül is fel lehet venni a védőoltást

2021.03.15.

Hogy Kelebia, Palics, Tavankút és a környező falvak idősebb lakói is minél gyorsabban és egyszerűbben fel tudják venni a koronavírus elleni oltást, a Szabadkai Egészségház lehetőséget biztosított arra, hogy kedden, március 16-án beoltassák magukat mindazok a 60 évnél idősebb polgárok, akik nem jelentkeztek be az e-Uprava portálon keresztül, és a felsorolt településeken vagy azok közvetlen környékén élnek.

14122_1.jpg

Az immunizáció a kínai Sinofarm gyártmányú oltóanyaggal történik, 8:00-tól 13:00 óráig:

a kelebiai orvosi rendelőben, a Veljko Vlahović utca sz.n. címen;

a palicsi rendelőben, a Hősök parkja 8. szám alatt;

és a tavankúti rendelőben, a Marko Orešković sz.n. címen.

 

Az oltásra az érdekelt lakosoknak magukkal kell vinniük fényképes személyi okmányukat, és lehetőség szerint az előre kinyomtatott és kitöltött egyetértő nyilatkozatot, hogy gyorsabb legyen a nyilvántartásba vétel, de ha erre nincs lehetőség, azt kitölthetik majd magán az oltóponton is.

A Szabadkai Egészségház felkéri mindazokat, akik fel szeretnék venni a vakcinát, hogy az oltóponton kötelezően tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, vagyis viseljenek védőmaszkot és tartsák be az egymás közötti távolságot.

Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felhívja a 60 évnél idősebbeket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és vegyék fel a védőoltást, mert így jelentősen lecsökkentik a megfertőződés kockázatát. Viszont, ha ennek ellenére mégis megfertőződnének, a vakcina az egyetlen eszköz, amivel elkerülhetik a súlyosabb tünetek és szövődmények kialakulását, ezért rendkívül fontos, hogy minél több 60 évnél idősebb polgár eleget tegyen a Szabadkai Egészségház felhívásának.