Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A szabadkai faültetési akcióban részt vettek az általános iskolás diákok is

2021.03.17.

Az Adria Media Group és a dm-drogerie markt cégek által indított faültetési akcióban több szerbiai önkormányzat is részt vesz, többek között Szabadka város is.

14131_1.jpg 

A faültetési akció első szakasza Szabadka területén március 5-én zajlott le, mely alkalomból a Köztisztasági és parkosítási KKV dolgozói összesen 207 csemetét ültettek el öt helyszínen: a sétaerdei parkban, a Libalegelőn, a Raichle Ferenc parkban, a lakóépületek között zöldterületeken és a város központjában elhelyezett virágtartókban.

Az akció második szakaszára ma, március 17-én került sor, két helyszínen – a Cirill és Metód parkban és a prozivkai parkban, és összesen 171 csemete lett elültetve. Az akciót kezdeményező Adria Media Group és a dm-drogerie markt képviselőin kívül az ültetésben részt vettek a Sonja Marinković és a Matko Vuković szabadkai általános iskolák diákjai is, mint önkéntesek.

14131_2.jpg

A Köztisztasági és Parkosítási KKV dolgozói, valamint Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Kommunális Szolgálatának munkatársai szakmai felügyelete mellett a diákok és önkéntesek megismerkedhettek a helyes faültetési technikákkal, a nyilvános zöldterületeket karbantartó dolgozók munkájával és az új zöldterületek létrehozásának és a meglévők fenntartásának fontosságával, ugyanis a növényzet jelentősen javítja a város lakosságának életminőségét.

14131_3.jpg

Az elültetett csemeték segítenek majd a por, a zajt és a légszennyezettség csökkentésében, oxigént termelnek, és kihatnak az emberek társadalmi létének és fizikai állapotának javítására is, továbbá javítják a város ökológiai és esztétikai képét, illetve erősítik annak vizuális identitását is.

14131_4.jpg

Az Adria Media Group és a dm-drogerie markt mellett a faültetési akcióban részt vesznek a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium Erdőigazgatósága, a Srbijašume Közvállalat, a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság, valamint a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság, együttműködve a Vojvodinašume Közvállalattal, a Szerbiai Erdőtelepítők Mozgalma, a Szerbiai Gazdasági Kamara, a Jevremovaci Füvészkert, a Belgrádi Erdészeti Kar és a Kraljevói Erdészeti Iskola.

14131_5.jpg