Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester felvette a koronavírus elleni oltást

2021.03.18.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Zagorka Panić polgármesteri tanácsos ma az új városházán működő oltóponton felvették a koronavírus elleni védőoltást.

Miután beoltották, Bakić polgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a kínai Sinofarm által gyártott vakcinát vette fel, hogy jól érzi magát, és hogy az eljárás gyors és egyszerű volt, majd hozzátette:

"Mai tettemmel azt szeretném üzenni, hogy a tömeges oltakozás rendkívül fontos, nem csak az emberek életének és egészségénke megóvása és az egészségügyi rendszer tehermentesítése szempontjából, hanem a gazdaság fejlesztése miatt is, és hogy minél előbb visszatérhessünk a normális élethez.

Elsősorban államelnökünknek, Aleksandar Vučićnak, és a szerb kormánynak köszönhetően Szerbia a világon egyedülálló módon négy fajta vakcinát tud alkalmazni. Az oltóanyagért nem kell fizetni, azokat szakintézményeink bevizsgálták és használatukat engedélyezték. Egyszerűen meg kell értenünk, hogy a vakcina nélkül nem tudjuk megállítani ezt a járványt, amely hullámokban támad, és minden egyes újabb megjelenésével egyre veszélyesebb és halálosabb, mert nyilván mutálódik. Ellene pedig egyedüli fegyverünk az immunizáció.

Egyébként én már átestem ezen a betegségen, de ez nem szavatolja azt, hogy nem fogok újra megfertőződni, ha nem veszem fel az oltást. Nagyon fontos, és ezúton is fel szeretném szólítani a lakosságot, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek az oltásra. Nagyon elégedett vagyok az eddigi érdeklődéssel és azzal az adattal, miszerint eddig több mint 28.000 szabadkai felvette a védőoltást, és jelentős a számuk azoknak is, akik már kértek időpontot. Mindazonáltal felszólítok mindenkit, hogy továbbra is ilyen tempóban regisztráljanak, hogy minél előbb megszerezzük a kollektív immunitást.

Munkatársaim és barátaim előtt többször hangsúlyoztam, hogy számomra felvenni az oltást az egyik legnagyobb hazafias cselekedetnek számít, amit közülünk bárki megtehet. Élnék az alkalommal, hogy köszönetet mondjak a Szabadkai Egészségház rendkívüli dolgozóinak és az orvosoknak nagyfokú professzionalizmusukért és odaadó munkájukért, amivel ezt a Szabadka város és Szerbia számára is kivételesen fontos feladatot ellátják.

Éljen Szabadka!

Éljen Szerbia!"