Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A polgármester ünnepélyesen megnyitotta a legszebb szabadkai gyógyszertárat

2021.03.18.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma megnyitotta a Városháza földszintjén levő Galen Pharm gyógyszertárat Veljko Dželetovićtyal, ennek a gyógyszertári intézménynek az igazgatójával. A Szabadkai Gyógyszertár egykori 1-es gyógyszertárának bérbeadása az év elején történt, a város tulajdonát képező további 19 gyógyszertári objektummal együtt. A bérleti szerződés megkötése a nyilvános pályázat összes követelményét teljesítő tekintélyes Galen Pharm gyógyszertári intézménnyel valósult meg.

A bérlő az összes objektumot berendezte, márkásította és különféle gyógyszerkínálattal és egyéb gyógyszertári készítménnyel látta el. A legtekintélyesebb helyiség megnyitóján, melyre a szabadkaiak központi városi gyógyszertárként tekintenek, a polgármester ezekkel a szavakkal fordult a médiához:

„Tisztelt igazgató úr és a Galen Pharm gyógyszertár tisztelt dolgozói!

A média tisztelt képviselői!

Nagyon örülök annak, hogy ma megnyitjuk az egyik legszebb szabadkai gyógyszertárat, ettől a pillanattól kezdődően az egyik legtekintélyesebb cég igazgatása alatt, mint amilyen a Galen Pharm.

Ahogyan azt a polgároknak megígértem, néhány hónappal ezelőtt megtartottuk a gyógyszertári tevékenységet ebben a helyiségben és lehetővé tettük a mostani bérlővel kötött szerződéssel, hogy az egyik legszebb gyógyszertár a város központjában, a mi Városházánk alatt, továbbra is nagy gyógyszerválasztékkal és egyéb gyógyhatású készítményekkel elérhető legyen, ami pedig a legfontosabb a lakosság számára, hogy a gyógyszertár éjjeli ügyeletet tart. Szabadka polgárai továbbra is, a nap és az éj bármely szakában eljöhetnek ide és beszerezhetik, amire az egészségük miatt szükségük van.

A Szabadkai Gyógyszertár sajnos évekre visszamenőleg halmozta az adósságokat, és ez az épület is megszenvedte ezt a pénzügyi helyzetet. Az utóbbi időben már az is megtörtént, hogy alapvető gyógyszerek nem voltak raktáron, vagy a készletek nagyon csekélyek voltak.

Mi véget vetettünk ennek a kínos helyzetnek, ami nyűg volt már nekik is és a városnak is. Ennek eredményeképpen megállapodást kötöttünk a Galen Pharmmal, és ki kell hangsúlyoznom, hogy a cég tulajdonosa és vezetősége tiszteletben tartották a bérleti szerződésben foglalt valamennyi feltételt, ami pedig a számomra a legfontosabb volt, hogy minden dolgozó a helyén maradt, hogy valamennyi gyógyszertár folytatja működését, és még jobban fog teljesíteni.

E központi gyógyszertár mellett a Galen Pharm ma még 6 épületben nyit üzletet, jövő csütörtökön pedig további 13 gyógyszertár kezdi meg működését városunkban. Fontos megjegyezni, hogy a ma megnyílt üzlethelyiségek között van a palicsi, az újfalusi, a kertvárosi és a gyermekrendelő melletti gyógyszertár is. Ezalkalomból köszönetet mondanék a Galen Pharm igazgatójának, hogy ilyen hatékonyan és sikeresen átvette az üzlethelyiségeket és azokat megfelelőképpen felszerelte. Az alkalmazottaknak sok sikert és örömöt kívánok további munkájukhoz és a gyógyszerészeti tevékenység fejlesztéséhez, a lakosságnak pedig megköszönöm a türelmet és a támogatást, amit nekem és a városvezetésnek nyújtottak ahhoz, hogy megoldjuk ezt a városunkat évek óta gyötrő problémát  

Éljen Szabadka! Éljen Szerbia!“