Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Pénteken, március 19-én Szabadkán, Györgyénben, és Újzsedniken folytatódik a 60 évnél idősebbek előzetes időpont nélküli oltakozása

2021.03.18.

Hogy Szabadka, Györgyén és Újzsednik idősebb lakói is minél gyorsabban és egyszerűbben fel tudják venni a koronavírus elleni oltást, a Szabadkai Egészségház pénteken, március 19-én folyatja mindazon 60 évnél idősebb polgárok oltását, akik nem jelentkeztek be az e-Uprava portálon keresztül, vagy még nem kaptak időpontot.

Az immunizáció a kínai Sinofarm gyártmányú oltóanyaggal történik, 8:00-tól 13:00 óráig:

  • Szabadkán a Kumičić utca 4. szám alatti 1. számú rendelőben;
  • a györgyéni orvosi rendelőben, a Boris Kidrič utca sz.n. címen és
  • az újzsedniki rendelőben, az Ilija Lubarda utca 2. szám alatt.

Az oltásra az érdekelt lakosoknak magukkal kell vinniük fényképes személyi okmányukat, és lehetőség szerint az előre kinyomtatott és kitöltött egyetértő nyilatkozatot, hogy gyorsabb legyen a nyilvántartásba vétel, de ha erre nincs lehetőség, azt kitölthetik majd magán az oltóponton is.

A Szabadkai Egészségház felkéri mindazokat, akik fel szeretnék venni a vakcinát, hogy az oltóponton kötelezően tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, vagyis viseljenek védőmaszkot és tartsák be az egymás közötti távolságot.

Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felhívja a 60 évnél idősebbeket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és vegyék fel a védőoltást, mert így jelentősen lecsökkentik a megfertőződés kockázatát. Viszont, ha ennek ellenére mégis megfertőződnének, a vakcina az egyetlen eszköz, amivel elkerülhetik a súlyosabb tünetek és szövődmények kialakulását, ezért rendkívül fontos, hogy minél több 60 évnél idősebb polgár eleget tegyen a Szabadkai Egészségház felhívásának.