Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megépült az Y elágazás feletti felüljáró

2021.03.24.

Urbán Lálity Emese, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára, dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, valamint Kern Imre, Szabadka alpolgármestere és egykori infrastruktúra-fejlesztési államtitkár ma megtekintették azt a felüljárót, amely Kelebiánál, a Mélykúti út irányában íveli át a Szabadkát megkerülő terelőutat, és melyet már megnyitottak a forgalom előtt.

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és a képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a tavalyi köztársasági költségvetésben 250 millió dinárt különítettek el erre a helyi infrastrukturális beruházásra. A felüljárót a Vojput cég építette, és egy ezzel azonos felüljáró építése van tervben a Pacséri úton is, amire szintén 250 millió dinár lett biztosítva az idei köztársasági költségvetésben. Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy ezek a beruházások elsősorban a helyi földművesek számára jelentenek nagy könnyítést.

Továbbá tájékoztatta az újságírókat, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között létrejött koalíciós megállapodás további útépítési és útjavítási projekteket irányoz elő az idei évre, mint például az Orom és Csantavér közötti út, de tervben van több út javítása is, így például a Szabadka és Zombor, valamint a Topolya és Bajmok közötti utak, illetve a Ludast Kispiaccal összekötő út kiszélesítése.

Urbán Lálity Emese államtitkár asszony kiemelte, hogy a munkálatok rendben folytak és időre befejeződtek, majd beszélt az útépítési projektek megvalósításában vállalt szerepéről, és megígérte, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a másik felüljáró is minél hamarabb elkészüljön.

Kern Imre alpolgármester ls egykori infrastruktúra-fejlesztési államtitkár ismertette az újságírók előtt a felüljáró műszaki részleteit. Elmondta, hogy 70 méter hosszú, és átíveli az ide tervezett leendő autópálya másik sávját is. Hangsúlyozta, hogy emellett további 650 méter csatlakozó út is épült a felüljáró mindkét oldalán, továbbá a gépjárművek számára fenntartott út mellett vagy kerékpárút és gyalogjárda is, ami nem megszokott dolog az ilyen fajta úti műtárgyak esetében. Az alpolgármester elégedettségének adott hangot, amiért a kerülőúton a járványhelyzet ellenére is jelentős a forgalom, ami arról tanúskodik, hogy jelentős szerepet tölt be nem csak tartományi, de országos szinten is.