Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A polgármester meglátogatta a Terminal SU logisztikai központot

2021.04.07.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere munkatársaival együtt ma meglátogatta a nemrégiben megnyílt Terminal SU logisztikai központot, amit a Békovai úton épített az azonos nevű cég. Az önkormányzat küldöttségét a házigazdák nevében Aleksandar Vasić cégtulajdonos és Dejan Petrović igazgató fogadták, akik bemutatták a vendégeknek az új létesítmény kapacitásait és ismertették a logisztikai központ működését.

Miután megtekintették az épületet, először Stevan Bakić polgármester szólt a médiákhoz. Elmondta, hogy ez a mai látogatás nagy örömöt jelentett számára, és hogy meggyőződött arról, hogy a Terminal SU valóban a legmagasabb nemzetközi standardoknak megfelelően lett megépítve. A polgármester hangsúlyozta, hogy nem csak azért jelent meg, hogy támogatást nyújtson az egyik legsikeresebb szabadkai vállalkozásnak, hanem hogy közösen bejelentsék: e logisztikai központ megnyitásával, teljes kapacitású üzembe helyezésével és a kísérő szolgáltatások áthelyezésével a teherforgalom kiköltözik Szabadka központjából.

„Ki kell emelnem, hogy 2019 végén, a szabadkai kerülőút, az ún. Y elágazás megépítésével, legfőképpen Szerbia elnökének, Aleksandar Vučićnak köszönhetően a teherforgalom egy része elkerülte a várost. Viszont egy másik része a vámkötelezettségei, a közegészségügyi vizsgálatok és az egyéb szállítmányozási ügyintézés miatt kénytelen volt áthaladni a városon. E logisztikai központ megépülésével azonban végre ez a probléma is megoldódott.“ – mondta többek között a polgármester.

Ezenkívül megköszönte a szabadkaiaknak, amiért támogatták az ötletet, hogy ezeket a szolgáltatásokat áthelyezzék a Terminal SU új telephelyére, ami ideális, mert a külváros peremén helyezkedik el, az E75-ös autópálya, illetve a Szabadka – Dél közlekedési elágazás közelében, ahol a teherautók letérhetnek az autópályáról, és közvetlenül elérik az új logisztikai központot. Az ügyintézés befejeztével azután a fuvarozók tovább haladhatnak a Kisbajmoki Ipari Övezet felé, a kelebiai határátkelőhely irányába, vagy visszatérhetnek a tranzit útvonalra - tette hozzá Bakić polgármester, hangsúlyozva, hogy a Terminal SU további fontos szolgáltatásokat is nyújt és kényelmet biztosít a fuvarozók számára, kiknek rendelkezésére áll egy étterem, benzinkút, bankautomata, és ami a legfontosabb: egy nagy, húszezer négyzetméteres parkolóhely, háromszáz férőhellyel a teherautók és kisebb járművek számára. Végezetül jó munkát és sok sikert kívánt a logisztikai központ tulajdonosának, vezetőinek és alkalmazottainak.

A Terminal SU cég és egy másik sikeres szabadkai vállalat, az Adam-šped sistem tulajdonosa, Aleksandar Vasić megköszönte a média érdeklődését, a polgármesternek pedig a támogató szavakat. Elmondta, hogy rendkívül hálás a városvezetésnek azért, hogy cége támogatást kapott a logisztikai központ megépítésének teljes folyamata alatt, amivel közösen oldották meg a város teherforgalmának problémáját.

Vasić úr után a Terminal SU vállalat igazgatója, Dejan Petrović üdvözölte a megjelenteket. Kifejtette, hogy a logisztikai központ építését elsősorban a helyi lakosság életminőségének javítása motiválta a biztonság, az egészség szempontjából, de emellett az is, hogy emeljük a lakosság és a cégek munkájának hatékonyságát. Mint rámutatott, maga a létesítmény többcélú, és a legmodernebb logisztikai normák szerint épült. Úgy tervezték, hogy az ügyfeleknek maximális kényelmet, funkcionalitást, átláthatóságot és rugalmasságot biztosítson az üzleti életben, azzal a céllal, hogy mind a terület, mind a szolgáltatások tekintetében bővüljön.

Petrović igazgató rámutatott továbbá, hogy a létesítményt a cég saját forrásaiból, száztizenhét nap alatt építette fel. A komplexum harmincezer négyzetméteren terül el, amelynek nagy részét megvilágított és kamerás megfigyeléssel ellátott parkoló foglalja el, a legjobb parkolási rendszerrel leszerelve, hangsúlyozva, hogy ennek a logisztikai központnak az üzembe helyezésével – amint azt a polgármester úr is elmondta – a teherforgalom kihelyeződött a városból, így már nincs szükség arra, hogy a nehéz tehergépkocsik behajtsanak Szabadka központjába.

Magában az épületben, amelynek összterülete kétezer négyzetméter, helyet kaptak a Pénzügyminisztérium Vámigazgatóságának alkalmazottai, a szállítmányozási ügyintézés, a közegészségügyi ellenőrök és más cégek, de emellett egy korszerű étterem is, amely minden vendég számára nyitva áll – mondta Petrovic igazgató, majd köszönetet mondott mindazoknak a dolgozóknak, akik munkájukat a cégbe fektetik, a kivitelező cégek munkásainak, akik nagyon gyorsan és hatékonyan megépítették a terminált, azoknak a bérlőknek, akik a logisztikai központ kapacitásait használják, valamint Szabadka Város Önkormányzatának a támogatásért.