Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić polgármester nagy környezetvédelmi akciót kezdett meg Szabadkán

2021.04.09.

A Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény kisbajmoki Heidi óvodájában Stevan Bakić, Szabadka polgármestere nagyméretű környezetvédelmi akciót kezdett meg, a több mint 1200 lombhullató és tűlevelű facsemete ültetését. Az akció az év folyamán kiterjed az összes városi és külvárosi iskola és iskoláskor előtti intézmény épületére.

Bakić polgármester ez alkalommal hangsúlyozta, hogy ma egy nagy környezetvédelmi projekt kezdődött meg városunkban, mely által facsemetékkel fog gazdagodni az összes városi és külvárosi iskola és óvoda udvara.

„Ezzel egészségesebb környezetet teremtünk gyermekeink számára, és ezeknek az intézményeknek az udvarát városunk kis oxigéngyáraivá alakítjuk. Aleksandar Vučić elnök nemrég azt hangsúlyozta, hogy Szerbia számára az elkövetkező időszak egyik prioritása a környezetvédelembe való beruházás lesz. Szabadka város ezt a politikát szándékozik követni, amihez ezen a módon járul hozzá.“- emelte ki  Stevan Bakić.

A faültetéssel, mondta a polgármester, amelyben a mi kis szabadkai lakosaink is részt vesznek, a valós értékekre és az egészséges életkörnyezet fontosságára tanítjuk meg őket.

„Ezek a facsemeték együtt nőnek majd velük. Ha a kicsik, a nevelőik és a tanáraik gondoskodnak róluk, egy napon majd azzal dicsekedhetnek gyermekeiknek, hogy ők a felelősek ezekért a lombokért, melyek hűvösében a jövő nemzedékei játszanak majd.”- mondta Stevan Bakić.

Szabadkán, mint azt Bakić polgármester mondta, növelni kell a zöldterületek felületét, a város pedig ebben az akcióban nagyszerű partnerre talált az erdőtelepítők faiskolájában, amely Szerbia egyik legnagyobb minőséges ültetőanyag termelője.

„Ők adományozták a facsemetéket ehhez a projekthez és köszönöm a faiskola vezetőségének, az ott dolgozóknak és minden önkéntesének a segítséget.“- nyomatékosította Bakić polgármester.

Az akció felöleli a városi és a külvárosi iskolákat és óvodákat is, mondta Bakić polgármester, és hozzátette, hogy a mi legfiatalabbjaink számára az elkövetkező néhány hónapban Jovan J. Zmaj szavai képezik majd a mottót, amely így hangzik: „Ahol csak jó helyet látsz, ültess oda el egy fát“.  

Veljko Vojnić, a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója megköszönte a polgármesternek a jelentős adományt, amely hozzájárul a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény épületeinek zöldítéséhez és parkosításához.

„A polgármester ezen jelentős adománya egy akció kezdete, mely által a gyermekek megismerkednek a környezetvédelem jelentőségével“ – mondta Veljko Vojnić.

A Heidi épület, mint azt Veljko Vojnić még elmondta, hamarosan új játszótérrel is büszkélkedhet majd.