Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere húsz millió dináros szerződést írt alá

2021.04.23.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke ma átadta a vajdasági önkormányzatok képviselőinek a mezőgazdasági, vízgazdálkodási és helyi fejlesztési projektek társfinanszírozására vonatkozó szerződéseket, melyek összértéke meghaladja a 773 millió dinárt. Szabadka város nevében a dűlőutak rendezésére szánt 20 millió dináros támogatásról szóló szerződést Stevan Bakić polgármester írta alá.

“Szabadka város 2021. évi költségvetéséről szóló rendelettel a dűlőutak rendezésére áfával együtt 40 millió dinár lett előirányozva, így ezzel a jelentős tartományi támogatással erre a célra összesen 60 millió dinárt tudunk biztosítani. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy megközelítőleg 15 750 méternyi dűlőutat tudunk majd járhatóvá tenni – mondta Stevan Bakić polgármeter.

A polgármester szavai szerint a dűlőutak rendezése Sándor, Györgyén, Nagyfény, Csantavér, Királyhalom és Tavankút helyi közösségekben lett tervbe véve.

A Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság közreműködésével az önkormányzatok ma megkapták azokat a szerződéseket is, amelyek a tartományi költségvetésből biztosítanak támogatást a kommunális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó műszaki tervek kidolgozására, összesen 33 millió dinár értékben. Szabadka város a közvilágítás műszaki terveire egy millió dinárt kap a tartománytól.