Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Befejeződött a Szerbiai Sakkszövetség által szervezett 14. Kadét Sakkfesztivál

2021.05.09.

Szabadkán, a Pátria szállodában befejeződött a Szerbiai Sakkszövetség által szervezett 14. Kadét Sakkfesztivál. A verseny egybegyűjtötte Szerbia legtehetségesebb ifjú sakkozóit, több kategóriában – villámsakkban, gyorsított játszmában és standard sakkban, valamint a sakkproblémák megoldásában.

14273_1.jpg

A záróünnepségen a Szerbiai Sakkszövetség elnöke, Dragan Lazić megdicsérte a résztvevőket, és kiemelte, hogy sok reményteli bajnokunk van.

„A járvány ideje alatt is tevékenykedtünk, amennyire tudtunk. Tavaly nem rendeztük meg a fesztivált, de ez alkalommal a résztvevők száma felülmúlta a várakozásainkat. Reményteli bajnokaink vannak, és előttünk áll az európai és a világbajnokság“ – mondta Dragan Lazić.

Az ifjú sportolókat üdvözölte Dane Basta tartományi sport és ifjúsági titkár is, aki szerint még szebb idők várnak a sakkra.

„A sakk az első szerelmem, hosszú ideig foglalkoztam sakkal ás nagy örömömre szolgál, hogy most köszönthetem az ifjú sakkozókat. Voltak ragyogó játszmák és kiváló eredmények születtek, így méltán lehetünk büszkék kis sakkozóinkra“ – mondta Dane Basta.

14273_2.jpg

Az ünnepélyes díjátadón jelen voltak még Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, valamint Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára is.